Jaunā "Mazda2" tērēs 3,4 litrus (+ foto) 6

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 13.oktobris 2014 11:39

Jaunās paaudzes "Mazda2" sola vairāk vietas, modernāku izskatu un aprīkojumu. Mazauto dīzeļversija uz 100 km patērēs vien 3,4 litrus degvielas.

Līdz ar jauno "Mazda2" kompānijas jaunā dizaina valoda KODO ienākusi arī mazauto segmentā, kas uzskatāmi redzams, ja salīdzinām jauno modeli ar agrāk izlaistajiem "Mazda3" un "Mazda6."

Foto: Publicitātes foto

"VW Polo" konkurents garumā pieaudzis par 14 cm (līdz 4,06 m), augstumā par 2 cm (līdz 1,49 m) un arī riteņu bāze pastiepusies līdz 2,57 m, kas sola vairāk telpas aizmugures pasažieriem. Arī salona iekārtojums, kas veidots pēc līdzības ar vecāko brāli "Mazda3," ievērojami uzlabots. Pirmoreiz mazauto klasē pieejams Head-up displejs, kas svarīgāko informāciju attēlo uz vējstikla, "Mazda MZD Connect" sistēma garantē savietojamība ar viedtālruni un pieeju internetam, bet navigācijas sistēma tagad var būt pilnībā integrēta kopējā konstrukcijā (papildmaksa).

Foto: Publicitātes foto

Jaunās paaudzes "Mazda2" hečbekam sagatavoti četri motori ar 1,5 litru darba tilpumu: trīs no tiem ir benzīna versijas (75,90,115 ZS), viens - dīzelis (105 ZS,220 Nm). Atkarībā no modifikācijas, motorus varēs komplektēt ar piecu un sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu vai sešu pakāpju automātisko transmisiju. Hečbeka komplektācijā iekļauta tāda pati multimediju sistēma kā "Mazda3" un "Mazda6," palīgsistēma, kas brīdinās par šķērsli aklajā zonā, projekcijas displejs.

Foto: Publicitātes foto

Bāzes versijas dzinējs uz 100 km patērēs 4,7 litrus degvielas, bet jaudīgākais benzīna agregāts ar bremžu enerģijas rekuperācijas sistēmu "i-ELoop" 100 km varēs nobraukt ar 4,9 litriem. Visekonomiskākais "Mazda2" variants, kā jau nebūs grūti noprast, ir dīzeļversija, kas 100 kilometrus sola nobraukt ar 3,4 litriem degvielas.

Eiropas tirgus "Mazda2" hečbekam tiks atvērts 2015.gadā. Cena šobrīd nav zināma, vācu Auto-news.de prognozē, ka pie viņiem japāņu mazauto maksās aptuveni 13 000 eiro.

Foto: Publicitātes foto

 

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
VWfans 13.oktobris 2014 19:01
2 1 Atbildēt

Neticu, ka reālajā dzīvē patēriņš būs tik mazs... Citādi jau rādās, ka auto būs baudāms...

kasinsh79 14.oktobris 2014 23:22
1 1 Atbildēt

Jauna Mazda 6 benzīnnieks + automāts elementāri iekļaujas līdz 7 litros mix. Ārpus pilsētas pat dinamiski braucot - ap 6 litriem. Skyactiv tehnoloģijas :)

Tas ir teju neticami. Tāpēc, ticu, ka mazajam arī tāds patēriņš būs reāls.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 3

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti