"Toyota" un "BMW" uzsāk kopējā sportkāra projektu (+ foto) 2

 

Toyota FT-1 Foto: Publicitātes foto

iAuto | 10.novembris 2014 8:21

"Toyota" un "BMW" paziņojuši, ka sāk darbu pie abu kompāniju iecerētā kopējā sportkāra projekta, kam labvēlīga iznākuma gadījumā dīleru rīcībā vajadzētu nonākt 2017.gadā.

Saknes šī projekta sākumam jāmeklē 2013.gadā, kad abi ražotāji noslēdza līgumu par sadarbību degvielas šūnu dzinēju, jauna veida akumulatoru un vieglo kompozītmateriālu izstrādāšanā. Plānots tika arī jauns sportkārs, kas tiktu radīts abu kompāniju spēkiem, turklāt pirmajam etapam, kura laikā notiktu projekta tehnisko prasību izvērtēšana, vajadzēja beigties jau tā paša gada beigās.

 

Sākotnēji tika paziņots, ka par pirmo kopējo modeli kļūs sportkāra "Toyota Supra" pēctecis, kura topošās līnijas iezīmēja šā gada vasarā nodemonstrētais prototips "Toyota FT-1." Vēlāk mediju ziņās pirmā kandidāta godu atvēlēja jaunās paaudzes rodsterim "BMW Z4," uzsverot, ka bavāriešu inženieriem nav nekādas saistības ar atkal atdzimušās "Supra" projektu. 

 

Šā gada martā informāciju atkal precizēja un kļuva zināms, ka kopējais modelis tiks piedāvāts ar trim benzīna dzinējiem, kas attīsta 218, 320 un 400 ZS jaudu. Pēdējais no uzskaitītajiem ir deforsēts "BMW M3," "M4" motora variants. Savukārt topošā sportkāra dizaina līnija tiks aizgūta no koncepta "Toyota FT-1."

Toyota FT-1 Foto: Publicitātes foto

 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 10.novembris 2014 9:17
3 1 Atbildēt

Glīts,- izskatās pēc Zibeņa Mcvīna!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti