Indijā "Datsun" hečbeks atzīts par bīstamu (+ video) 4

 
iAuto | 11.novembris 2014 12:19

Indijas drošības testu eksperti no Bharat NCAP, kas veic līdzīgu darbu kā Eiropas EuroNCAP, atzinuši divus šajā valstī tirgotos automašīnu modeļus par bīstamiem. "Datsun Go" un "Maruti Suzuki Swift" drošība izrādījusies tik vājā līmenī, ka abi modeļi palikuši bez vērtējuma, nesaņemot nevienu zvaigzni no piecām iespējamām.

"Datsun Go" ir pirmais atjaunotās japāņu autobūves kompānijas modelis, kas izgatavots uz "Nissan Micra" bāzes, komplektēts ar 1,2 litru motoru un tiek tirgots Indijā, Indonēzijā un Dienvidāfrikā.

Frontālā trieciena imitācijā, kas notiek ar ātrumu 64 km/h triecoties pret šķērsli, "Datsun Go" priekšējā daļa pilnībā salūza, tādēļ manekena galvai bija tiešs kontakts ar stūres ratu un priekšējo paneli. Datorprogramma uzrādīja tik lielas pārslodzes manekena ķermenim, kas īstas avārijas gadījumā nebūtu savietojamas ar cilvēka dzīvību. Eksperti atzīmējuši, ka šajā situācijā arī gaisa spilvens ("Datsun" bāzes versijai to nav) nebūtu līdzējis, tādēļ, ka virsbūves struktūra pilnībā izjuka.

Hečbeks "Maruti Suzuki Swift" uzrādīja līdzīgus rezultātus, taču ar nedaudz mazāku virsbūves deformāciju. 

No šā gada arī Krievijas tirgū tiek piedāvāts jauns "Datsun" modelis, taču tas atšķiras no indiešu versijas un ir gatavots uz "Lada Kalina" bāzes. Par "Datsun on-Do" nosauktais sedans ir komplektēts ar ABS, vadītāja gaisa drošības spilvenu un elektronisko bremžu spēka sadales sistēmu. Motoru piedāvājumā iekļauti divi 1,6 litru benzīna dzinēji ar 82 un 87 ZS jaudu, bet cenas sākas no 329 000 rubļu (EUR 6024).

2015.gadā "Datsun" papildinās Krievijas tirgus piedāvājumu ar vēl vienu jaunu modeli – hečbeku "mi-DO," kas aprīkots līdzīgu sedanam.  

 

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 11.novembris 2014 12:33
3 3 Atbildēt

Feini, ka Indijā cenas rubuļos...

ims44 11.novembris 2014 16:10
2 2 Atbildēt

tu tachu esi auns, ne?? neko neizlasi liidz galam, kautkadus vaardus nokjer ar saviem shkjiibajiem xenoniem un uzreiz komentee, ne?un taa pie visiem raxtiem

Buuu 11.novembris 2014 19:17
2 2 Atbildēt

Tak vismaz domā ko komentē, man liekas katram kurš spēj uztvert tekstu ko lasa ir skaidrs, ka tur ir runa par Krieviju nevis Indiju, tāpēc arī cena rubļos.

Uzjautrina "kadriņi" kuri vēlas izcelties ar saviem komentāriem, bet beigās paši padara sevi par apsmieklu, tā turēt, draugs!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti