Elektriskais "Nissan Leaf" varēs nobraukt 400 km 8

 
iAuto | 5.decembris 2014 7:57

Japānas autobūves kompānija "Nissan" apsolījusi palielināt elektromobiļa "Leaf" gaitas rezervi no aptuveni 160 km, kas uzrādīti aktuālās paaudzes elektromobiļa tehniskajos datos līdz aptuveni 400 km jaunās paaudzes modelī.

Tas ir ievērojams nobraucamās distances palielinājums, kas pārsvarā pilsētas satiksmei paredzēto "Leaf" ļaus izmantot arī garākiem pārbraucieniem un drošāk ekspluatēt nelabvēlīgākās klimata zonās. Uzlabojumi tiks panākti, ieviešot konstrukcijā jaunās paaudzes akumulatoru, kas šobrīd tiek izstrādāts "Nissan" inženieru un tehniķu spēkiem.

Kā pastāstījis kompānijas vadītāj Karlos Gosns, jaunā tehnoloģija savu debiju piedzīvos 2016.gadā, kad klajā tiks laists otrās paaudzes "Leaf." Jaunajam "Leaf" tiek solīts pilnīgi jauns dizains un ar vienu uzlādi tas spēs nobraukt aptuveni 400 km.

Pārdodot 47 484 eksemplārus 2013.gadā, "Nissan Leaf" kļuva par visvairāk pārdoto elektromobili pasaulē, aizņemot 23% no šī transportlīdzekļu sektora.

Pašreizējās paaudzes "Leaf" tiek komplektēts ar 110 ZS jaudīgu elektromotoru, kas ļauj sasniegt 144 km/h maksimālo ātrumu, bet 24 kilovatstundu akumulatoru baterija nodrošina strāvas krājumus aptuveni 160 km distancei.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
TML 5.decembris 2014 14:17
4 2 Atbildēt

funkcionalitāte pāri visam - otrā paaudze būs glītāka - akumulatori paliks mazāki, distance pieaugs, līdz ar to dizaineriem pavērsies plašākas iespējas.

LMT 5.decembris 2014 13:50
1 4 Atbildēt

Kur paliek estētika - tas braucamais izskatās pēc pīles!

GB12 5.decembris 2014 16:22
1 1 Atbildēt

LMT taisnība - līdz viņa žurkas estētiskajam baudījumam vēl ai cik tālu...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijā autobuss ar pasažieriem iegāžas upē; ir bojāgājušie (+ VIDEO) 4

Sanktpēterburgā nezināmu iemeslu dēļ pasažieru autobuss nobraucis no ceļa un iegāzies Moikas upē. Lasīt vairāk

 

Lietuvas muitnieki novērš divu "Tesla Cybertruck" izvešanu uz Baltkrieviju 8

Lietuvas muitnieki aizturējuši divus automobiļus "Tesla Cybertruck", jo ir aizdomas, ka šos pikapus ar elektrodzinēju bija paredzēts kontrabandas ceļā caur Baltkrieviju ievest Krievijā, tādējādi pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) sankcijas. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG piedāvā 449 Zs jaudīgu kabrioletu (+ FOTO)

Mercedes-AMG pieteicis CLE 53 4-Matic+ kabrioletu, kas tirgū tiks laists 2024.gada otrajā pusē. Lasīt vairāk

 

Kā baltkrievu tālbraucējs Polijā 350 eiro sodu nopelnīja (+ VIDEO) 21

Baltkrievu "fūres" vadītājs, kurš krustojumā un uz gājēju pārejas apsteidz netrafarētu policijas automašīnu, tiek apturēts un saņem sodu PLN 1500 (350 EUR) apmērā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti