Latvijā novembrī sestais straujākais automašīnu reģistrācijas pieaugums Eiropā

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 16.decembris 2014 11:08

Jaunu automašīnu reģistrācija Latvijā šā gada novembrī palielinājās par 12,5%, kas ir sestais straujākais pieaugums no Eiropas valstīm, teikts Eiropas Automobiļu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākajā ziņojumā.

Automašīnu reģistrācija palielinājās 16 no ziņojumā ietvertajām valstīm, bet 14 valstīs tika fiksēts samazinājums.

Ziņojumā apkopoti dati par visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, izņemot Maltu. Ziņojumā pieejama informācija arī par Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas (EBTA) valstīm - Šveici, Norvēģiju un Islandi.

Novembrī Latvijā reģistrētas 1006 jaunas automašīnas, salīdzinot ar 894 automašīnām pagājušā gada attiecīgajā mēnesī.

Straujākais automašīnu reģistrācijas apjoma kāpums no visām ziņojumā iekļautajām valstīm reģistrēts Islandē - par 38,1%, Portugālē - par 32,6%, Igaunijā - par 26,1%, Ungārijā - par 19,4% un Spānijā - par 17,4%.

Savukārt lielākais automašīnu reģistrācijas samazinājums fiksēts Nīderlandē - par 19,5%, Grieķijā - par 8,8%, Austrijā - par 7,4%, Beļģijā - par 7,1%, kā arī Norvēģijā un Šveicē - par 4,9%.

Igaunijā novembrī reģistrētas 1953 jaunas automašīnas.

Savukārt Lietuvā novembrī reģistrētas 1158 jaunas automašīnas, kas ir par 1,9% vairāk nekā pagājušā gada novembrī. Lietuvā reģistrēts otrs mazākais pieaugums.

Visās ziņojumā iekļautajās Eiropas valstīs novembrī reģistrētas 989 457 jaunas automašīnas, un tas ir par 1,2% vairāk nekā 2013.gada attiecīgajā mēnesī.

ES dalībvalstīs reģistrētas 953 886 jaunas automašīnas, kas ir par 1,4% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā mēnesī.

Savukārt šā gada pirmajos 11 mēnešos Latvijā reģistrētas 11 452 jaunas automašīnas, kas ir par 16,6% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada. Latvija uzrādījusi 12.straujāko pieaugumu no visām ziņojumā iekļautajām valstīm.

Igaunijā jauno automašīnu reģistrācija 11 mēnešos palielinājās par 7,4% - līdz 19 876 vienībām, kas ir devītais lēnākais pieaugums no visām valstīm, kurās reģistrēta izaugsme.

Tikmēr Lietuvā automašīnu reģistrācija palielinājās par 20,1%, kas ir septītais straujākais pieaugums, un sasniedza 13 481 vienību.

Automašīnu reģistrācija desmit mēnešos samazinājās vien piecās valstīs, savukārt pārējās 25 valstīs reģistrēts pieaugums.

Visās ziņojumā iekļautajās valstīs 11 mēnešos kopā fiksēts automašīnu reģistrācijas apjoma pieaugums par 5,5% - līdz 12 010 154 vienībām.

ES valstīs automašīnu reģistrācija 11 mēnešos palielinājās par 5,7% - līdz 11 600 383 vienībām.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 3

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti