Ar kādiem motoriem braucam? 67

 

Foto: iAuto

iAuto | 23.decembris 2014 12:13

Benzīns, dīzelis vai kas cits? - Bosch Automotive veikusi pētījumu, kura rezultātā noskaidrots, kādam motoram pircējs dod priekšroku, izvēloties jaunu automobili.

Benzīna motors: globālā mērogā tas joprojām ir vispopulārākais. Priekšgalā atrodas Ķīna, kur gandrīz 100 procentos gadījumu zem jaunas automašīnas motora pārsega atrodas benzīna dzinējs, bet ASV un Japānā ar šādu tehniku pārvietojas 75%.

Dīzeļdzinējs: gandrīz katrs otrais jaunais automobilis Eiropas Savienībā un Indijā tiek pārdots dīzeļversijā un šo motoru priekšrocības ir zināmas sen – moderns dīzelis  patērē līdz pat 25% mazāk degvielas nekā līdzīgs benzīnnieks, bet griezes moments tam ir par 40% lielāks. Dīzeļu popularitāte aug arī citos lielajos tirgos, piemēram, ASV. Ja tagad to īpatsvars sastāda 3% no tirgus daļas, tad līdz 2018.gadam, pēc Bosch prognozēm, tie būs jau 10%.

Hibrīda un elektropiedziņa: Japānā jau tagad gandrīz katrs piektais pārdotais jaunais automobilis komplektēts ar hibrīdpiedziņu un šis tirgus sektors turpinās augt. Bosch prognozē, ka 2020.gadā pasaulē tiks pārdoti 6,5 miljoni hibrīdu, 3 miljoni Plug-in (no mājas elektrotīkla uzlādējamie) hibrīdu un 2,5 miljoni elektromobiļu no kopējā realizētā jaunu automobiļu skaita, kas pēc Bosch aprēķiniem tad sasniegs 113 miljonu vienību gadā.

Flex-Fuel: Brazīlijā ir lielākais automašīnu skaits pasaulē ar tehnoloģiju, kas ļauj pārvietoties, izmantojot benzīnu vai alkoholu (etanolu). Otrs lielākais tirgus šādai tehnikai ir ASV.

Gāze: jau desmit gadu šādas tehnoloģijas piekritēju skaits pieaug par 25% gadā, bet tādā valstī kā Dienvidkoreja, jau tagad 11% no autoparka aizņem automašīnas, kuru degvielas tvertnēs pilda dabasgāzi.

 
67 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
3ton 23.decembris 2014 13:50
95 109 Atbildēt

Tāpēc Tu arī sēdi vis laiku pie datora.

Lng 23.decembris 2014 13:41
34 8 Atbildēt

Benzīna dzinējs. Ātri uzsilst, lēts apkopēs, vienkāršs ekspluatācijā, jaunākās paaudzes dzinēji ir pietiekoši ekonomiski.

Benz 23.decembris 2014 13:51
26 36 Atbildēt

braucu ar gāzi, taču, ja nevajadzētu taupīt, tad tikai benzīns - izdzirdot pat visjaunākā dīzeļa tarkšķi, momentē pāriet vēlēšanās pēc šādas tehnikas

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti