"Volkswagen" automašīnu tirdzniecības apjoms pērn sasniedzis rekordaugstu līmeni 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 12.janvāris 2015 7:37

Vācijas autobūves gigants "Volkswagen" pērn pasaulē pārdevis 10,14 miljonus automašīnu, kas ir par 4,2% vairāk nekā pirms gada, svētdien paziņoja kompānija.

Tādējādi uzņēmuma automobiļu tirdzniecības apjoms pirmo reizi tā vēsturē sasniedzis desmit miljonu robežu.

Turklāt kompānija spējus sasniegt pirmo no ilgtermiņa mērķiem - ātrāk par 2018.gadu pārdošanas apjomu palielināt līdz vairāk nekā desmit miljoniem automašīnu gadā.

"Volkswagen" norāda, ka pārdošanas apjoms Āzijā pērn palielinājies par 11,3%, pirmo reizi pārsniedzot četrus miljonus automobiļu. Lielākā daļa no šīm automašīnām jeb 3,7 miljoni pārdoti Ķīnā.

Tikmēr ASV kompānijas tirdzniecības apjoms samazinājies par 2%, bet Dienvidamerikā tas piedzīvojis pat vēl straujāku kritumu, sarūkot par 19,8%.

Šajos tirdzniecības datos ietverti visi 12 uzņēmuma zīmoli, tostarp kravas automašīnu ražotāji MAN un "Scania".

Pagaidām gan vēl nav zināms, vai "Volkswagen" automašīnu tirdzniecības apjoma ziņā pērn apsteidzis ASV autobūves gigantu "General Motors", kas savu datus publiskos trešdien.

Sagaidāms, ka pasaulē lielākā autobūves uzņēmuma statusu pērn būs saglabājis Japānas "Toyota", taču "Volkswagen" līdz 2018.gadam apņēmies iekarot šīs līderpozīcijas.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
GB12 13.janvāris 2015 10:31
2 1 Atbildēt

Tiešām kāpj? Es esmu dzirdējis ko citu.

Juris 12.janvāris 2015 23:31
1 1 Atbildēt

Nedomāju, ka VW ir pa spēkam pāraugt gadiem stabili līdarpozīcijā esošo milzi TOYOTA. Zinot vēl, cik bēdīga kvalitāte ir daudzos VW grupas spēkratos, kad tajā pašā laikā TOYOTA savu klientu uzticamības skalās tikai kāpj. Toyota bija, ir un paliks Toyota, vērtība, kas sevi ar gadiem ir pierādījusi.

IkdienasViesis 13.janvāris 2015 11:45
1 1 Atbildēt

Vizuali jaunie VW, īpaši jau passati, ir ļoti glīti un komfortabli auto. Bet, par to kvalitati tiešām pēdēja laikā dzird daudz sūdzību. Zoļļukā mans dzīvokļa kaimiņš pagājušajā vasarā nopirka pašu lētāko jauno passsatu, un nu jau itin regulari apmeklē garantijas servisu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti