"BMW" iepazīstina ar septiņvietīgo 2.sērijas "Gran Tourer" (+ foto) 15

 

Foto: Autobild.de

iAuto | 11.februāris 2015 11:55

Vācu autobūves kompānija "BMW" oficiāli prezentējusi savu jaunāko modeli – septiņvietīgo 2.sērijas minivenu "Gran Tourer."

Foto: Autobild.de

4,56 m garais "Gran Tourer" ir par 21 cm garāks un 5 cm augstāks nekā piecvietīgais 2.sērijas "Active Tourer." Otrās sēdekļu rindas dīvāns ir par 3 cm platāks un novietots par 3 cm augstāk.

Vajadzības gadījumā tur var novietot pat trīs bērnu sēdeklīšus vienu otram blakām. Par 190 eiro var pasūtīt priekšējā sēdekļa atzveltnē iebūvētu atvāžamu galdiņu, bet dažādu nišu un priekšmetu glabātavu "Gran Tourer" ir tik daudz, ka jaunā māmiņa ar bērniem var spēlēt mantu slēpšanu.

BMW par jauno paaudzi piedomājis īpaši – mazajiem pasažieriem pat radīta speciāla aplikācija myKIDIO, kas ļauj pārlūkot filmu, seriālu, lasāmgrāmatu un dažādu spēļu saturu uz planšetdatoriem, ko vecāki pārvalda ar grozāmo iDrive vadības slēdzi un kontrolē ar sev priekšā novietotā centrālā displeja palīdzību. Savukārt "BMW Kids Cockpit" funkcija ļaus bērniem netraucējot vecākus pašiem uzzināt kāda temperatūra ir aiz borta, ar kādu ātrumu tiek vadīts automobilis un, kad tas nonāks izvēlētajā mērķī. 

Foto: Autobild.de

Telpu aiz otrās sēdekļu rindas minhenieši klientam piedāvā izmantot pēc paša ieskatiem – ja minivens no rūpnīcas tiek piegādāts piecvietīgā versijā, tā pārvēršas par apjomīgu bagāžnieku, bet, piemaksājot 790 eiro "Gran Tourer" aprīkos ar trešo sēdekļu rindu, kas paklausīgi gulēs noguldīta grīdā un ir viegli paceļama, kad pēc abiem tālākajiem sēdekļiem rodas nepieciešamība.

Foto: Autobild.de

Tiesa, tie novietoti tik tuvu pie grīdas, ka pat četrpadsmitgadīgam puikam, apsēžoties sēdeklī ceļgali būs pie ausīm, raksta vācu "Autobild," kas ar 2.Series "Gran Tourer" iepazinies īsā testā. Arī attālums no galvas līdz griestiem pieņemams liksies tikai pusaudzim

Vērtējot objektīvi, gan jāsaka, ka arī septiņvietīgais "VW Touran" vai "Citroen Grand Picasso" šajā ziņā labāki nebūs. Iekļūšanu trešajā rindā atvieglo otrā sēdekļa pārbīdīšanas funkcija, kas ļauj to gareniski pārvietot par 130 mm. "Gran Tourer" var uzslavēt par aizmugures vāku, kas paceļas 1,87 m augstumā un par 490 eiro tiks aprīkots ar elektrisko atvēršanas/aizvēršanas mehānismu.

Septiņvietīgā versijā "Gran Tourer" bagāžas nodalījuma ietilpība ir 645/1820 litri, kas atbilst minivena formātam, savukārt piecvietīgā variantā tas iegūst 1905 litrus, kas padara "Gran Tourer" par "BMW" ar vislielāko bagāžnieku.

Foto: Autobild.de

"Gran Tourer" tirdzniecība sāksies 13.jūnijā. Pircēju izvēlei pieci motoru varianti, M Sport un pilnpiedziņas modelis. Benzīna motoru izvēlē 1,5 litru trīscilindru agregāts ar 136 ZS un 2,0 litru četru cilindru motors ar 192 ZS, bet dīzeļus pārstāv trīscilindru agregāts ar 116 ZS un divi divlitru četru cilindru motori ar 190 (400 Nm) un 150 (330 Nm) jaudu. Pilnpiedziņas modelis būs pieejams komplektā ar visjaudīgāko dīzeļdzinēju.

"Grand Tourer" sagatavotas četras aprīkojuma komplektācijas. Izvēloties "Advantage," pircējs varēs paļauties uz tādām sistēmām (daļējs uzskaitījums) kā divu zonu klimata kontrole, parkošanās palīgsistēma, kruīzkontrole ar ārkārtas bremzēšanas funkciju un multifunkcionālā stūre. Vēl greznāka ir "Luxury Line," kura pievienos hroma dekorus, ādas salona apdari un izmeklētus vieglmetāla riteņu diskus, savukārt aktīvas pārvietošanās cienītājiem paredzēts "M Sport" ar sportiska veidola "M" aerodinamikas komplektu, "M" stūri un "M" sporta sēdekļiem. 

Cena sākas no 28 650 eiro, kas ir par 1250 eiro vairāk nekā prasa par piecvietīgo "Active Tourer." 

 

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kasinsh79 11.februāris 2015 12:31
14 3 Atbildēt

Jau pirms laiciņa te komentēju, BMW mazajam, bet tomēr - 7 -vietīgajam minivenam jābūt ļoti labam autiņam!

Reāli to pēdējo sēdekļu rindu arī izmanto tikai bērni, pie tam izmanto ar lielu sajūsmu ;)

Mana ģimene būs vieni no tiem, kuri testēs realitātē, līdzko parādīsies Rīgā. Jau ilgāku laiku par ko līdzīgu sapņoju, kad minivens var būt arī dinamisks, ekonomisks un pats galvenais - kluss (akustiski nopakots)!

LMT 11.februāris 2015 12:29
12 7 Atbildēt

Ta jau labāk ar zafiru braukt!

kasinsh79 11.februāris 2015 16:41
6 1 Atbildēt

Esmu reāls atšķirībā no pārējiem anonīmajiem komentētājiem, starp citu! Un neesmu vairs tikai sapņotājs.

Dotajā dzīves posmā grūtības sagādā izvēle kā tāda, nevis spēja atļauties. Lūk tā!

Ikdienā braucu ar BMW - tehnika fantastiska.

Brīvdienās braucam ar ģimenes minivenu MAZDA - ērtības fantastiskas.

Liekam to visu kopā un varbūt (sākumā jāpārliecinās realitātē) sanāk ideālais minivens :) Tad jau redzēs!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 26

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti