"Mercedes GLE" - līdz pat 585 ZS (+ foto) 2

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 26.marts 2015 11:53

"Mercedes-Benz" atklājis informāciju par atjaunināto M-klases krosoveru, kas pēc modernizācijas būs pazīstams ar nosaukumu "GLE." "GLE" kļūs par pirmo vācu markas krosoveru, kam būs versija ar hibrīda iekārtu, kuras baterijas varēs uzlādēt no elektrotīkla ("Plug-in" tehnoloģija).

Foto: Publicitātes foto

Modernizācijas rezultātā "GLE" krosovers ieguvis priekšpuses noformējumu 2014.gada nogalē prezentētās "GLE" kupejas stilā un no M-klases modeļa atšķiras ar savādāku radiatora režģi un jauniem galvenajiem lukturiem. Aizmugures optika tagad strādā diožu tehnikā, bet izplūdes sistēmas uzgaļiem izveidota paralelograma forma.

Foto: Publicitātes foto

Hibrīda modifikācija "GLE 500E 4Matic" aprīkota ar tādu pašu spēka iekārtu kā sedans "S500 Plug-In Hybrid." Tajā apvienots  twin-turbo sešcilindru motors ar 333 ZS jaudu, 85 kilovatu elektromotors (116 zs), 8,8 kilovatstundu litija-jonu bateriju bloks un septiņu pakāpju 7G-Tronic Plus automātiskā pārnesumkārba. Sistēmas kopējā jauda - 442 ZS un 650 Nm.

Foto: Publicitātes foto

Hibrīdiekārta var darboties kādā no četriem režīmiem: tikai ar elektropiedziņu ("E-Mode"), hibrīda režīmā ("Hybrid") ar abu motoru spēku, "E-Save" režīmā, kad galvenais vilcējs ir iekšdedzes motors un elektromotors pieslēdzas vien tad, kad nepieciešams vairāk jaudas, kā arī "Charge" režīmā, kad iekšdedzes dzinējs darbojas vēl arī kā bateriju uzlādētājs.

Foto: Publicitātes foto

Tikai ar elektrību hibrīds spēj nobraukt līdz pat 30 km ar maksimālo ātrumu 130 kilometri stundā, bet degvielas patēriņš kombinētajā ciklā ir tikai 3,3 litri uz 100 km. 

Foto: Publicitātes foto

Neskaitot hibrīdmodifikāciju, "GLE" krosovers būs pieejams arī vairākās benzīna un dīzeļa versijās. Benzīna motorus pārstāv trīs litru twin-turbo V6 agregāts ar 333 ZS (450 Nm) jaudu, kā arī 4,7-litru V8, kas attīsta 435 ZS un 700 Nm, bet dīzeļdzinēju izvēli veido 2,1 litru 204 ZS (480 Nm) četrcilindru agregāts un sešu cilindru dzinējs ar trīs litru 258 ZS jaudu (620 Nm).

Foto: Publicitātes foto

Tāpat kā agrāk, jaudīgākās "GLE" krosovera versijas tapušas "Mercedes" rūpnīcas tūninga nodaļā "AMG." Tās atšķiras ar agresīvāka dizaina aerodinamikas komplektu, 20 collu riteņiem un sarkanām bremžu skavām, savukārt no aizmugures "AMG" versijas viegli atpazīt pēc difuzora un četrām izplūdes caurulēm. Vizuālajam noformējumam atbilstošs ir arī tehniskais pildījums:  versijai "GLE 63 AMG" tas ir 5,5 litru V8 motors ar 557 ZS (700 Nm) jaudu, kas 100 km/h ļauj sasniegt 4,3 sekundēs, bet "GLE 63 AMG S" uz priekšu dzen šī motora forsētā versija, kas attīsta 585 ZS (760 Nm) un sprinta distanci veic 4,2 sekundēs. Maksimālais ātrums abos gadījumos tiek elektroniski ierobežots pie atzīmes 250 km/h.

Foto: Publicitātes foto

Krosovera salons iepriecinās ar jauniem apdares materiāliem un "COMAND" multimediju sistēmu ar astoņu collu skārienjutīgo ekrānu.

Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz GLE" pirmais uznāciens plašākas publikas priekšā plānots aprīļa sākumā, kad darbu sāks Ņujorkas motoršovs, bet pārdošanā tas nonāks jūnija sākumā. Par štutgartiešu krosovera galvenajiem konkurentiem jāuzskata "Porsche Cayenne," "BMW X5" un "Range Rover Sport."

Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
LMT 26.marts 2015 12:05
0 0 Atbildēt

Kā jau ierasts - nekāds!

Ervīns 26.marts 2015 18:44
0 0 Atbildēt

Bildes taču par citu auto

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti