"C Coupe GTE" – jauns modelis no "Volkswagen" (+ foto) 2

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 21.aprīlis 2015 7:58

"Volkswagen" izdomājis kā aizpildīt brīvo nišu starp luksusa flagmani "Phaeton" un vidējās klases "Passat," piedāvājot sedanu "C Coupe GTE," kura konceptuālais variants tiks parādīts Šanhajas motoršovā (no 22.04).

Foto: Publicitātes foto

"Volkswagen" jaunums gatavots uz pagarinātas MLB platformas, ir 5071 mm garš, 1930 mm plats un 1445 mm augsts. Riteņu garenbāze sasniedz 3014 mm, bet motortelpā iebūvēta hibrīdiekārta, kuras sastāvā darbojas četru cilindru benzīna dzinējs (210 ZS), 124 ZS jaudīgs elektromotors, astoņu pakāpju automātiskā pārnesumkārba un litija-jonu akumulatoru bloks.

Foto: Publicitātes foto

Sistēmas kopējā jauda – 245 ZS un 500 Nm, līdz simtam ļauj paātrināties 8,6 sekundēs un sasniegt maksimālo ātrumu 232 km/h. 50 kilometrus "C Coupe GTE" var nobraukt ar elektrību, bet kopējā distance hibrīda režīmā, kurā automobilis uz 100 km patērē vidēji  2,3 litrus degvielas, sasniedz 800 kilometrus.

Foto: Publicitātes foto

Salonā ir tikai četras sēdvietas, tādēļ aizmugures pasažieriem vietas būs pietiekami un par komfortablu ceļojumu nevajadzēs raizēties. To uzsver arī "Volkswagen," kas izveidojis speciālu „šofera” režīmu ar kuras palīdzību „šefs” no sava viedtālruņa nosūta plānotā apmeklējumu adreses uz multimediju 12,3 collu ekrānu, bet sistēma izstrādā optimālo maršrutu un dod vadītājam norādes.

Foto: Publicitātes foto

"C Coupe GTE" konstruēts tā, ka gandrīz visas funkcijas tiek ar skārienjutīgu virsmu un ekrānu palīdzību, bet pogu un slēdžu skaits ir minimāls. Vadītājam priekšā atrodas no "Audi TT" pazīstamais digitālais LCD mērinstrumentu panelis, bet skārienjutīgais paliktnis novietots uz viduskonsoles.

Foto: Publicitātes foto

Līdzīgs iekārtojums arī aizmugures pasažieriem – informāciju  tie nolasa ekrānos, kas iebūvēti priekšējo sēdekļu atzveltnēs, bet funkciju vadība, tostarp atsevišķās klimatkontroles pārvalde, notiek ar centrālajā tunelī integrētas skārienjutīgas virsmas palīdzību.

Foto: Publicitātes foto

"Volkswagen" atklāj, ka ražošanā jaunais modelis nonāks 2016.gadā, taču paredzēts tas būs tikai Ķīnas tirgum.

Foto: Publicitātes foto

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 21.aprīlis 2015 9:10
1 1 Atbildēt

Glīts, gandrīz kā BMW.

Maris Zubkos 21.aprīlis 2015 21:08
1 0 Atbildēt

Kur Jūs bījat agrāk? Virsbūve un salons izdevies (ideāls)

Izskatās no sāna kā jaguar.

Viss ir skaisti,bet tas elektomotors nav nekam vajadzīgs!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti