"Toyota" pirmajā ceturksnī saglabājis pasaulē lielākā autoražotāja titulu 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 23.aprīlis 2015 7:07

Japānas autobūves kompānija "Toyota Motor Corp." šā gada pirmajā ceturksnī pasaulēs pārdevusi 2,52 miljonus automašīnu, tādējādi saglabājot pasaulē lielākā autoražotāja titulu.

"Toyota" šā gada pirmajos trīs mēnešos spējusi apsteigt konkurentus "General Motors" (GM) un "Volkswagen", neskatoties uz tirdzniecības apjoma kritumu par 2,5%.

Vācijas "Volkswagen" pirmajā ceturksnī pasaulē pārdevis 2,49 miljonus automašīnu, bet ASV autoražotāja GM tirdzniecības apjoms veidojis 2,4 miljonus vienību.

"Toyota" jaunākās prognozes gan liecina, ka kompānijas automašīnu tirdzniecības apjoms šogad samazināsies līdz 10,15 miljoniem vienību, tādējādi, visticamāk, zaudējot "Volkswagen", kas piedzīvo strauju izaugsmi attīstības tirgos un pirmo reizi vēsturē varētu iegūt pasaulē lielākā autoražotāja titulu.

Kā ziņots, "Toyota" pērn pasaulēs pārdeva 10,23 miljonus automašīnu, kas ir augstākais līmenis uzņēmuma vēsturē.

"Toyota" pasaulē lielākā autoražotāja statusu, kas 2011.gadā tika zaudēts GM, atguva 2012.gadā.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
vilks 23.aprīlis 2015 18:50
2 0 Atbildēt

Kurās vēl pasaulēs tad pārdeva?

Juris 25.aprīlis 2015 11:38
1 0 Atbildēt

Nu malači, Toyotai joprojām uzticas visa pasaule dēļ saviem uzticamajiem un kvalitatīvajiem produktiem, bet kā VW grupa tikusi tik augstu ar saviem nekvalitatīvajiem rūsas gabaliem, es nesaprotu.

Agri vai vēlu cilvēce sāks saprast, kas ir neuzticami un kas ir stabili, sevi pierādījuši auto ražotāji.

Hera 25.aprīlis 2015 11:46
1 0 Atbildēt

Bet es Tev vecīt piekrītu, VW kvalitāte ir tiešām bēdīga, es nesaprotu tos, kuri sev izvēlas tās lamatas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti