"BMW" gatavojas motoru klāsta atjaunošanai 2

 
iAutolv | 13.maijs 2015 8:10

Vairāki "BMW" modeļi tuvākajā laikā saņems jaunās paaudzes motorus, kas tiks ierindoti jaunā saimē ar nosaukumu „B” (agrāk „N”). Papildinājums motoru piedāvājumā gaida tādus modeļus kā 1.sērijas hečbeks, 2.sērijas kupeja un kabriolets, 2.sērijas "Gran Tourer" minivens, 3.sērijas sedans, 4.sērijas kupeja un "X5" krosovers.

1.sērija jau jūlijā tiks pie 1,5 litru 136 ZS trīscilindru benzīna motora, kas klientiem tiks piedāvāts kā versija 118i. Komplektā ar automātisko pārnesumkārbu šāds motors patērēs vidēji 4,8 – 5,2 litrus degvielas.

2.sērijas kupejas un kabrioleta motoru piedāvājumu papildinās divi četru cilindru dīzeļdzinēji – 150 ZS jaudīgs variants (versija 218d), kas debitēja reizē ar 2.sērijas "Active Tourer" un modernizēts versijas 225d agregāts, kas tagad attīsta par septiņiem zirgspēkiem vairāk (225 ZS). "BMW" norāda, ka kabriolets turpmāk būs pieejams arī pilnpiedziņas modifikācijā.

2.sērijas "Gran Tourer" spēka agregātu klāstam pievienosies viens benzīna (102 ZS, trīs cilindri, versija 216i) un divi dīzeļa (95 ZS, trīs cilindri, versija 214d; 190 ZS, četri cilindri, versija 220d) motori, bet 3.sērijas sedana un 4.sērijas kupejas pircēji varēs pieprasīt arī versijas 318d, 320d un 418d, 420d, kuras darbinās par septiņiem zirgspēkiem jaudīgākie 150 ZS (3.sērija) un 190 ZS (4.sērija) četru cilindru dīzeļi.

"X5" apvidus auto sagatavots jauns četru cilindru dīzeļdzinējs, kas attīsta 231 ZS (versija 25d). Komplektā ar šādu agregātu "X5" 100 km/h sasniedz 7,7 sekundēs. Jaunais motors ir par 13 ZS jaudīgāks (agrāk 218 ZS).

Reizē ar motoru klāsta modernizāciju "BMW" veiks dažus tehniskus uzlabojumus atsevišķiem modeļiem, piemēram, uzlabos parkošanās palīgsistēmas darbību 3. un 4.sērijai.  

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Sajauci 13.maijs 2015 18:30
1 0 Atbildēt

Sajauci. Tu gribēji teikt Klauni....

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti