503 ZS "Volkswagen T1" ar "Porsche" agregātiem (+ foto) 5

 

Foto: Publicitātes foto

14.maijs 2015 10:12

Šveicietis Freds Bernhards uzbūvējis 503 ZS jaudīgu "Volkswagen T1" furgoniņu, ko nodēvējis par "Race Taxi" – sacīkšu taksometru. Neparastais busiņš tiks vests uz Austriju, lai piedalītos "Wörthersee 2015" tūninga festivālā.

Foto: Publicitātes foto

Projekta autors atklāj, ka pārbūve, kuras laikā sarūsējušais 1962.gadā ražotais transportieris ar 34 ZS motoru pārvērties par efektīgu un jaudīgu sacīkšu mašīnu, prasījis sešus gadus, bet materiālos vien ieguldīts vairāk nekā 80 000 franku (aptuveni 75 000 eiro).

Foto: Publicitātes foto

"Race Taxi" ir pilnībā atjaunota virsbūve, kas gan ar oriģinālu saglabā tikai vizuālo līdzību. Lai varētu tajā iebūvēt "Porsche" agregātus, virsbūvi nācās pastiept par 10 cm platumā un 21 cm garumā.

Foto: Publicitātes foto

Toties tagad par dzinējspēku gādā 3,6 litru sešu cilindru motors no "Porsche 911" 90.gadu modeļa, kas darbojas kombinācijā ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu no "Porsche 911 GT3" (1999.-2005.gads).

Foto: Publicitātes foto

Komplektā arī regulējama "Bilstein" piekare, 18 collu "BBS" riteņu diski ar 285/30 izmēra riepām, stūres iekārtas detaļas, pedāļi un bremžu elementi no "Porsche 993." Pateicoties plašam oglekļa šķiedras detaļu pielietojumam busiņs svars nepārsniedz 1500 kg. Autors stāsta, ka furgoniņa jumts, kas tapis 70 stundu laikā, ir pilnībā izgatavots no karbona un sver par 30 kg mazāk nekā oriģināls.

Foto: Publicitātes foto

Svara samazināšanas nolūkā salonā nav nekāda apšuvuma vai skaņas izolācijas materiāla – vien mērinstrumenti, sporta sēdekļi un drošības karkass.

Foto: Publicitātes foto

No vietas līdz simtam šveicieša busiņš paātrinās piecās sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 230 km/h. 

Foto: Publicitātes foto

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
TDIOTS 14.maijs 2015 9:45
4 1 Atbildēt

sūCs .

tepat LV ir T1 ar subaru turbodzinēju un NAU pārķēmots par reāli nelietojamu vipendronu.

Eu tu! 14.maijs 2015 18:34
2 2 Atbildēt

B*e panem uztaisi pats sev labaku! cilveks ieguldijis daudz laika un pacietibas lai paraditu rezultartu,a tu te gribi lai kads uztaisa lai tev patiktu,slimais.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti