"Opel Karl" startē 20.jūnijā, cena - no 9500 eiro (+ foto) 6

 
iAutolv | 3.jūnijs 2015 8:01

Opel pievienojis modeļu piedāvājumam 3,68 m garo mazauto Karl, kas Vācijas tirgū maksās, sākot no 9500 eiro.

Foto: Autobild.de

Chevrolet Spark tehniski līdzīgais Opel Karl tiks ražots Korejā, taču vācu Autobild, kas jau paguvis mazauto notestēt mierina, ka bažām nav pamata – Opel gēni Karl konstrukcijā ir labi pamanāmi un uzreiz sajūtami – piemēram, sēdekļi ir relatīvi lieli, stingri polsterēti un piemēroti tālākam ceļojumam.

Foto: Autobild.de

Arī motortelpā ir Opel ražojums – 1,0 litru trīscilindru benzīna motors, kas darbojas pārī ar piecu pakāpju manuālo pārnesumkārbu. Agregāts, kas ir tuvs radinieks Adam un Corsa 90 ZS motoram, Karl gadījumā attīsta 75 Zs, ir bez turbīnas un degvielas tiešās iesmidzināšanas sistēmas. Motoriņš ir visnotaļ dzīvelīgs un tikai 939 kg smagajam Karl var nodrošināt maksimālo ātrumu 170 km/h. Ražotājs norāda, ka degvielas vidējais patēriņš ir 4,5 litri uz 100 km, ko teorētiski var samazināt līdz 4,3 litriem, ja iegādājas Eco-paketi par 250 eiro.

Foto: Autobild.de

Bāzes versija Selection maksā 9500 eiro un tajā iekļautas tikai pašas nepieciešamākās lietas. Autobild.de saviem pircējiem iesaka vidējo aprīkojuma komplektāciju Edition, kurai ir elektriskie stiklu pacēlāji priekšā, elektriski regulējami spoguļi un centrālā atslēga ar tālvadību.

Foto: Autobild.de

Piepērkot Cool & Sound paketi (850€) ar klimatkontroli un radio, kā arī Funktions paketi ar 15 collu riteņu diskiem, miglas lukturiem, nolokāmu aizmugures sēdekļa atzveltni un joslas uzturēšanas palīgsistēmu (325€), iegūstam glītu, pietiekoši komfortablu un daudzfunkcionālu transportlīdzekli, kura cena būs 11 825 eiro.

Foto: Autobild.de

Klientiem, kas braucienu mašīnā nevar iedomāties bez sava viedtālruņa un papildu servisiem, nāksies pagaidīt rudeni, kad Karl kļūs pieejama jaunā IntelliLink multimediju sistēma, kas savietojama ar Apple CarPlay un Android Auto, LTE-internets ar iebūvētās SIM kartes palīdzību, WLAN-Hotspot, kas nodrošina vairāku ierīču bezvadu pieslēgumu globālajam tīmeklim un OnStar serviss, kas darbojas 24 stundas diennaktī, nosūta glābējus uz avārijas vietu, konsultē tehnisku defektu gadījumā un nodrošina daudzpusīgu palīdzību dažādās dzīves situācijās.

Foto: Autobild.de

Opel Karl ir piecas durvis, taču tikai 260 litru ietilpības bagāžnieks. Vācijas tirgū tas kļūs pieejams, sākot ar 20.jūniju. 

Foto: Autobild.de

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 3.jūnijs 2015 8:44
2 0 Atbildēt

Ha, ha, ha. Tagad blakus Dacītei varēs nolikt Kārlīti.

VWfans 3.jūnijs 2015 18:58
2 0 Atbildēt

Domāju, ka komplektācijās ar kondicionieri varētu būt baudāms...

janis 5.jūnijs 2015 1:35
1 0 Atbildēt

mērķauditorija - sievietes, kam ar gabarītu izjūtu švaki, lai nav smartā jāvizinās :D

tāpēc jau Opel uzsvaru liek uz krāsām - šī koši zaļā piemēram - sievietes tak automašīnas dala pa krāsām nevis pa markām :D

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti