"Audi A6" – deviņas valstis ar vienu degvielas tvertni 2

 

Foto: Publicitātes foto

iAutolv | 10.jūnijs 2015 8:05

Vācijas autobūves kompānija "Audi" gatavojas uzstādīt jaunu ekonomiskas braukšanas rekordu, sūtot modeli "A6 Ultra" braucienā pa rekordlielu valstu skaitu un 1600 km garajam maršrutam plāno izmantot tikai vienu pilnībā uzpildītu degvielas tvertni.

1600 kilometri, deviņas valstis un tikai 123 eiro izmaksas par degvielu – izklausās vilinoši, taču, lai tas piepildītos, žurnālistam Endrjū Frenkelim un sacīkšu braucējai un televīzijas raidījumu vadītājai Rebekai Džeksonei, kas veido iecerētā rekorbrauciena ekipāžu, nāksies krietni papūlēties un izmantot automobiļa ekonomiskas vadīšanas principus pilnā mērā pat neraugoties uz to, ka maršruts sastādīts tā, lai cik iespējams, izvairītos no kalnu ceļiem un pilsētām.  

Brauciens sāksies 9.jūnijā un virzīsies cauri Vācijai, Nīderlandei, Beļģijai, Luksemburgai, Francijai, Šveicei, Lihtenšteinai, Austrijai, Itālijai un Balkāniem.

"Audi A6 Ultra" komplektēts ar 190 ZS jaudīgu divlitru turbo dīzeli, kas var strādāt pārī ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu vai septiņu pakāpju "S-tronic" robotizēto transmisiju. Automašīnai ir 73 litru ietilpības degvielas tvertne, bet ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš ir 4,2 litri uz 100 km. 

Ja plānoto distanci patiešām izdosies veikt ar daudzumu, kas ietilpst vienā degvielas tvertnē, Ginesa rekordu grāmatā būs par vienu ierakstu vairāk. 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Egons 10.jūnijs 2015 12:37
1 2 Atbildēt

Man ar džipu uz gāzes tie būtu tikai 85 eur

Ep 10.jūnijs 2015 13:22
1 2 Atbildēt

Brauks uz 60km/h lai panāktu tādu patēriņu un traucēs satiksmei.

P.S. Bet ar gāzi 70-80EUR

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjautots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 3

km.hiAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 1

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti