Kia eksports no Korejas jūnijā varētu pārsniegs 15 miljonus automobiļu

 

Foto: Publicitātes attēls

17.jūnijs 2015 7:32

Kia Motors vakar oficiāli paziņoja par savām prognozēm: jau šī gada jūnijā automobiļu eksports no Korejas (no Dienvidkorejas rūpnīcām) pārsniegs 15 miljonu vienību robežu. Šis sasniegums tiek reģistrēts tieši 40 gadus kopš brīža, kad 1975.gadā ar kuģi no Korejas uz Kataru tika nogādātas 10 Brisa kravas automašīnas.

No cita aspekta raugoties, ja 15 miljonus Optima automobiļu (garums 4845 mm) novietotu rindā, tie aptvertu zemeslodi 1,8 reizes, jo to kopējais garums sastādītu 40 000 kilometrus.

Līdz šī gada maijam eksportētākais modelis no Korejas bija B segmenta Rio ar kopējo eksportēto vienību skaitu 2,23 miljoni. Otrajā vietā ierindojās Sportage ar 1,57 miljoniem vienību, A segmenta Picanto ar 1,43 miljoniem vienību un Sorento ar 1,08 miljoniem vienību.

Līdz šim lielākais Kia eksporta tirgus ir Ziemeļamerika, uz kuru eksportēti 6,03 miljoni automašīnu. Otrajā vietā ierindojas Eiropa ar 3,35 miljoniem, kam seko Tuvie Austrumi un Āfrika ar 2,52 miljoniem, Centrālamerika un Dienvidamerika, ieskaitot Karību jūras reģionu, ar 1,71 miljonu un Āzija ar 1,29 miljoniem auto.

Kia eksports 10 miljonus realizēto vienību skaitu sasniedza 2011.gada martā, un bija nepieciešami tikai četri gadi un trīs mēneši, lai eksporta apjoms pieaugtu līdz 15 miljoniem. Laiks, kas pagāja eksporta apjoma kāpināšanai no 5 līdz 10 miljoniem, bija seši gadi un viens mēnesis – par gadu un deviņiem mēnešiem ilgāks. Tiesa, lai sasniegtu eksporta apjomu 5 miljoni vienību, bija nepieciešami 30 gadi.

Foto: Publicitātes attēls

Šobrīd Kia automašīnas tiek ražotas četrās rūpnīcās Dienvidkorejā, kuru attīstībai uzņēmums investējis tehnoloģiju un inovāciju jomā, lai nodrošinātu efektīvu vietējo ražošanas sistēmu, kuras prioritāte ir kvalitāte. Kia vietējā tirgus ražošanas kapacitāte palielināta no 800 000 vienībām 2000.gadā līdz 1,71 miljonam vienību 2014.gadā. Aptuveni 70% saražotās produkcijas tiek eksportēta.

Vietējo ražošanas tīklu papildina Korejas autoražotāja rūpnīcas arī citviet pasaulē, un šobrīd tādas ir piecas – ASV, Džordžijas štatā (Kia Motors Manufacturing Georgia), Slovākijā (Kia Motors Slovakia) un Ķīnā (Dongfeng Yueda Kia Motors). Kia jaunākā rūpnīca šobrīd top Meksikā, un tās ražošanas kapacitāte būs 300 000 vienības gadā. Plānots, ka rūpnīca darbu sāks 2016.gada vidū.

Foto: Publicitātes attēls

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: VW T-Cross ar lielisku gaismas tehniku (+VIDEO) 7

Mazās klases krosovers Volkswagen T-Cross kopš nonākšanas tirgū 2019. gadā Baltijas valstīs pārdots vairāk nekā 5,5 tūkst. eksemplāros. Lasīt vairāk

 

Līdz 2026.gadam Rīgā plāno pārbūvēt satiksmes pārvadu pār Kārļa Ulmaņa gatvi Bauskas ielā

Līdz 2026.gadam Rīgā plānots pārbūvēt satiksmes pārvadu pār Kārļa Ulmaņa gatvi Bauskas ielā, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē. Lasīt vairāk

 

Mercedes EQS modernizēts; cenas nemainās, sniedzamība vairāk par 800 km (+ FOTO) 5

Mercedes-Benz modernizējis elektriskās piedziņas sedanu EQS, piestrādājis pie izskata un uzlabojis sniedzamību, taču cenu atstājis to pašu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti