"Mercedes" iepazīstina ar jaunās E-klases tehnoloģijām (+ video) 4

 

Foto: Publicitātes foto

iAutolv | 9.jūlijs 2015 8:04

Mercedes dalījies informācijā par gaidāmas E-klases sedana konstrukcijā izmantotajām tehnoloģijām, kuras pircējs varēs izmēģināt jau 2016.gadā.

Jaunā E-klase tiks aprīkota ar pusautomātisko vadīšanas sistēmu, kas izmanto tos pašus sensorus un datu devējus, kas uzstādīti, lai nodrošinātu adaptīvās kruīzkontroles darbību. E-klases autopilots varēs vadīt automobili līdz ātrumam 130 km/h (kruīzkontrole līdz 200 km/h), rūpīgi sekojot priekšā braucošā transporta kustībai, ņemot vērā ceļa zīmes un trases malā izbūvēto konstrukciju novietojumu.

Foto: Publicitātes foto

Turklāt šāda sistēma varēs strādāt arī ceļa posmos bez ceļa klātnes apzīmējumiem, vienīgais, kas jāatceras – vadītāja rokām vienmēr jāpaliek uz stūres.

Foto: Publicitātes foto

Turpretim E-klases parkošanās palīgs varēs funkcionēt arī tad, ja vadītājs mašīnā neatradīsies. Vadītājs varēs izvēlēties pieejamo stāvvietu ar viedtālruņa lietotnes palīdzību, bet vēlāk ar šīs pašas programmas palīdzību vadīt automobili, virzot pirkstu pāri ekrānam līdz vēlamajai apstāšanās vietai. Savukārt šajā gadījumā jāatceras, ka signāls tiek nodots ar Bluetooth starpniecību, tādēļ vadītājam jāatrodas ne tālāk kā trīs metru attālumā no mašīnas.

Foto: Publicitātes foto

Viedtāltuni varēs izmantot arī dažām citām funkcijām, piemēram, atslēgt automobiļa durvis (ierīce jātuvina durvju rokturim) vai iedarbināt dzinēju (jānovieto uz bezvadu uzlādēšanas platformas). E-klases rīcībā būs pilnveidota iespējamās sadursmes brīdinājuma sistēma, kas atšķirībā no analogiem spēs paredzēt vairāk situāciju un aktivizēsies, piemēram, tad, kad automobilis pārbrauc krustojumu vai uz ceļa izskrien cilvēks. Pēdējā gadījumā elektronika palīdzēs vadītājam izvairīties no sadursmes pagriežot stūres ratu un pēc apbraukšanas atkal atgriežot to atpakaļ.

Foto: Publicitātes foto

Uzlabota arī Pre-Safe sistēma, piemēram, paredzot sānu sadursmes briesmas, sānu drošības spilveni tiek piepūsti un pasažieri iespiesti dziļāk salonā. Aizmugures pasažieri tagad apgādāti ar piepūšamajām jostām, bet, ja trieciens patiešām nenovēršams, automašīnas skaļruņos atskan īpašs skaņu tonis, kas pasargā braucēju ausis no trieciena izraisītā spalgā blīkšķa.

Foto: Publicitātes foto

E-klases starmešos izmantota adaptīvā gaismu tehnika ar 84 diodēm (agrāk 24), turklāt elektronika regulē katru diodi atsevišķi, vadoties no satiksmes, laika apstākļu un ceļa klātnes apstākļiem, cenšoties nodrošināt maksimāli labāko apgaismojumu ikvienā situācijā.   

Foto: Publicitātes foto

Jaunais modelis pratīs komunicēt ar citiem satiksmes dalībniekiem, saņemt informāciju par notikušo avāriju (vadoties no tā, ka citam automobilim nostrādājuši gaisa spilveni), tehniskiem defektiem vai ceļa situācijas izmaiņām. Informāciju iegūs no citiem Mercedes, kas aprīkoti ar analogu sistēmu, bet vēlāk tos varēs saņemt arī no speciālo dienestu tehnikas un no citu ražotāju automobiļiem.

Foto: Publicitātes foto

Jaunā E-klase būs garāka, plašāka, komfortablāka un par 100 kg vieglāka nekā līdz šim. Salona ietilpības ziņā tiks pārspēts gan jaunais Audi A6 (no 2017.g.), gan BMW 5.sērija (no 2016.g.). Motoru piedāvājums tiks papildināts ar vairākiem Plug-in hibrīdiem, kas būs pieejami četru un sešu cilindru kombinācijā benzīna un dīzeļa versijās. 

Foto: Publicitātes foto

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Bl8d 9.jūlijs 2015 8:33
3 0 Atbildēt

o,nē - mūsu maigajai topošajai paaudzei neko vairāk par multimediju sistēmu, kurai var pieslēgties un turpināt "glāstīt telefonu," kā te kāds komentā par Seat Alhambra izteicās, nevajag. Tādēļ, domāju, ka tādas drošības sistēmas arvien uzlabos un ieviesīs arī mazākas klases modeļos. Bet ja pavisam nopietni - Volvo apgalvojums par 2020.gadu līdz kuram viņu mašīnas būs tik labas, ka cilvēks avarījā bojā nevarēs aiziet, man sāk likties arvien reālāks!

Palaidniex 9.jūlijs 2015 8:23
2 0 Atbildēt

naivais...

drīzāk iemācīsies tās sistēmas atslēgt, apiet...

MB 9.jūlijs 2015 8:09
1 0 Atbildēt

ar tādu tehniku visi tie krievu video drīz aizies nebūtībā

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti