"Shelby Cobra" īpašā versija par godu uzvaras 50 gadiem (+ foto) 5

 

Foto: Publicitātes foto

iAutolv | 20.jūlijs 2015 8:11

"Shelby American" izlaidīs sporta auto "Daytona Cobra" mūsdienu versiju, kas veltīta 50 gadiem kopš kompānijas uzvaras FIA "World Sportcar" čempionātā. 50 eksemplāru lielās sērijas pirmizrāde paredzēta 12.augustā "Gordon McCall’s Motorworks Revival" pasākuma ietvaros.

Foto: Publicitātes foto

"Shelby" piedāvājumā būs divas "Daytona Cobra" mūsdienu versijas – ar alumīnija un ar stikla šķiedras virsbūvi. Pirmā no tām oriģinālam līdzinās vairāk – automašīnai ir lokšņu atsperu piekare aizmugurē, augsta profila riepas un stūre ar koka aploci, taču lai pilots varētu justies droši arī sacīkšu trasē, konstrukcija uzlabota ar drošības karkasu un augstas veiktspējas "Wilwood" bremzēm.  

Foto: Publicitātes foto

Versija ar stikla šķiedras virsbūvi saņems atsperu piekari vairāk laika ritumam atbilstošu aprīkojumu, ieskaitot stūres pastiprinātāju, elektriskos logu pacēlājus un kondicionieri. Par piemaksu var iebūvēt papildu salona trokšņu izolāciju un apsildes sistēmu.

Foto: Publicitātes foto

Alumīnija "Cobra" maksā, sākot no 349 900 dolāriem, stikla šķiedras variants – no 179 900. Automašīnas tiek piegādātas bez motora, tādēļ klientam ir divas iespējas – uzstādīt to pašam vai vērsties pie palīdzības pie dīlera. "Shelby" piedāvā oriģinālās "Daytona Cobra" motora mūsdienu versiju, ko ražo "Shelby Engine Company," par alumīnija 4,7 litru astoņcilindru agregātu prasot 25 500 dolāru.

Foto: Publicitātes foto

Oriģinālā "Shelby Daytona Cobra" tika izlaista vien sešos eksemplāros. Mūsdienās 60.gadu vidū tapušā sporta auto vērtība tiek lēsta 7-8 miljonu dolāru apjomā.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
šoferis 20.jūlijs 2015 12:02
1 0 Atbildēt

Šitas taču ir piemērotāks par Ferrari

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti