"Terrafugia" ar jaunu lidojošā auto projektu (+ foto, video) 4

 

Foto: Publicitātes foto

iAutolv | 23.jūlijs 2015 7:47

ASV kompānija "Terrafugia," kas ražo lidojošā auto modeli "Transition," nākusi klajā ar jaunu projektu "Terrafugia TF-X," kas būs daudz modernāks un tā lietotājam drošāks.

"Terrafugia TF-X" tiek izstrādāts kopš 2013.gada un kā apgalvo kompānijas pārstāvji, šobrīd ir gatavs makets 1:10, kas veiksmīgi izmēģināts aerodinamiskajā caurulē.

Foto: Publicitātes foto

Ar vertikālās pacelšanās iespēju apgādātajam "Terrafugia TF-X" būs četras sēdvietas, salokāmi spārni un autopilota sistēma, kas garantēs ne tikai pacelšanās un nolaišanās procesu, bet kontrolēs lidojumu, iepriekš izanalizējot laika apstākļus, ņemot vērā attālumu, lidojumam aizliegtās zonas u.c. apstākļus. Uz zemes "Terrafugia TF-X" pārvērtīsies par parastu automobili ar pielaidi koplietošanas ceļiem. Gaisā pilots varēs pārņemt transportlīdzekļa vadību, taču, ja elektronika konstatēs, ka tas neatbild datora raidītajiem signāliem, tiks iedarbināta automātiskās nolaišanā sistēma, pašam sliktākajam gadījumam paredzot izpletņus.

Foto: Publicitātes foto

Par "Terrafugia TF-X" dzinējspēku kalpos hibrīdiekārta ar 300 Zs jaudīgu iekšdedzes dzinēju un diviem 600 ZS jaudīgiem elektromotoriem, kas atbild par pacelšanos un nolaišanos. Gaisā lidojošais auto varēs sasniegt maksimāli 322 km/h un nolidot līdz pat 805 km. "Terrafugia TF-X" izstrāde ilgs 8-12 gadus un nonākot tirgū tas varētu maksāt 300-400 tūkstošus dolāru.

Foto: Publicitātes foto

Kompānijas pirmais modelis - lidojošais auto "Transition," ASV ieskaitīts vieglo sporta lidmašīnu klasē. Lai varētu vadīt šādu transportlīdzekli, pilotam jāpabeidz kursi un jānolido 20 stundas. Gaisā Transition attīsta maksimāli 185 km/h un var nolidot līdz pat 787 km.

Foto: Publicitātes foto

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Crankshaft 23.jūlijs 2015 8:54
3 1 Atbildēt

Muļķīgs jautājums! :-)))) Ja tev ir transportlīdzeklis, kurš maksā 300+ USD, tādam vispār nevajadzētu rasties. :-) Kā

angļu džentlmeņiem - viņi nemēdz runāt par pirmo reizi,

par pēdējo reizi un par sava "roisa" degvielas patēriņu. :-)

inženieris 23.jūlijs 2015 9:11
1 0 Atbildēt

Kā no viņa tiek ārā, to neparāda.. :)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti