Albāņu supervens ar "Rolls-Royce" tipa durvīm (+ foto) 4

 

Foto: Publicitātes foto

iAutolv | 3.augusts 2015 7:49

Albānijā izgatavots neparasta izskata minivens ar vēl neparastāku aprīkojuma komplektu, kurā iekļauti divi XXL izmēra pelnu trauki, ūdens dalītājs, četri sānu atpakaļskata spoguļi, divas degvielas tvertnes ieliešanas caurules ātrākai uzpildei u.c. ekstras.

Albāņu minivens Tartan Prancer izgatavots uz "Toyota Previa" bāzes un apveltīts ar oriģināla dizaina priekšpusi un aizmuguri. Konstrukcija ir viscaur neparasta, kas pamanāms jau pieejot pie durvīm. Ar korpusā paslēptiem vai iegremdējamiem durvju rokturiem vairs nepārsteigsi, tādēļ ražotājs tverekļos iestrādājis krūžu un pudeļu turētājus, savukārt slēdzenes atdara ar tālvadības pulti, kurai ir tik daudz funkciju, ka tās diezin vai uzminētu pat Šerloks Holmss. Piemēram, ko uz taustiņiem nozīmē zaķa vai kafijas tasītes simbols?

Arī veidojot salonu albāņi gājuši savu ceļu – priekšējā paneļa centrā galveno vietu ieņem divi apjomīga izmēra pelnu trauki un ūdens padevējs, kas, nospiežot pogu, padod ūdens strūklu līdzīgi miniatūrai strūklakai. Vadītājam priekšā veseli septiņi apaļas formas mērpulksteņi, bet viduskonsolē novietots liels informācijas ekrāns un panelis ar 24 (!) funkcionālajām pogām un sešiem pārslēdzējiem.

Komforta aprīkojumu papildina galvas atbalsti, kurus var noliekt uz priekšu tiktāl, ka tie sēdētājiem teju draud pārlauzt kaklu un antīks īsviļņu radio. Ak, jā – ir arī navigācija. "Prancer Tartan" iedarbina ar pogu, kuras nosaukums „Shkoni” (albāņu val – aiziet!), bet par piedziņu gādā hibrīdiekārta, kuras datus ražotājs neatklāj. Toties zināms, ka degvielas tvertnei ir divas ielietnes atveres ātrākai uzpildīšanai, bet aiz radiatora restes paslēpti divi strāvas uzlādes kabeļi, no kuriem viens patiesībā ir korķu viļķis?!?!

Ja kāds vēl līdz šim nebija sapratis, ka te „kaut kas nav kārtībā,” tad atklāsim galveno noslēpumu – albāņu minivens ir filmu auto, kas izgatavots vienā eksemplārā. Kaut gan – patiesībā tam ir vēl septiņi dublieri, kas tiks izmantoti kaskadieru scēnās. Filmas nosaukums ir  "Vacation" un tā ir komēdija par Grisvoldu ģimenes piedzīvojumiem. 

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
TML 3.augusts 2015 8:46
4 0 Atbildēt

iesaku LMT - īsts ekspertu braucamrīks, galvenis, ka 2 degvielas ieliešanas caurules - var zibenīgi uzpildīties un operatīvi ierasties ekspertīzes vietā:)

Crankshaft 3.augusts 2015 9:19
1 0 Atbildēt

Galvenais, ka nav nabagalbāņiem domāts. :-)))))))

Sākumā lasot ņirdzu, bet, kad tiku līdz filmas

uzņemšanai, viss kļuva skaidrs. Ne pirmais, ne

pēdējais filmām domātais "ūņikums". :-))))))))

LMT 3.augusts 2015 9:37
1 1 Atbildēt

Paldies, draugs! Šitāds tiešām varētu būt labs ekspertvāģis. Man ļoti piemēroti ir pelnutrauki, jo no saspringtā darba smēķēju kā vilciens un citreiz sanāk arī sēmenītes uzgrauzt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti