"Audi S8 Plus" - tagad ar 605 ZS (+ foto) 2

 
iAutolv | 6.augusts 2015 12:12

Vācijas autobūves kompānija "Audi" iepazīstinājusi ar sedana "A8" visjaudīgāko modifikāciju "S8 Plus," ko ražotājs gatavo konkurencei ar "Mercedes S 65 AMG." Oficiālā pirmizrāde paredzēta septembrī gaidāmajā Frankfurtes autoizstādē, un jau novembrī "Audi" sedanu saimes flagmanis nonāks pārdošanā.

Zem pārsega "Audi S8 Plus" atrodas 4,0 litru astoņu cilindru TFSI benzīna motors, kas attīsta 605 Zs jaudu un 700 Nm maksimālo griezes momentu un strādā pārī ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Līdz 100 km/h sedans paātrinās 3,8 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir ierobežots pie atzīmes 250 km/h, ko iespējams pārbīdīt līdz 305 km/h, ja izvēlas piemaksāt par dinamikas papildaprīkojuma paketi, kas Vācijas tirgū iekļauta jau bāzes aprīkojumā. Jāpiemin "Overboost" funkcija, kas griezes momentu īslaicīgi ļauj palielināt pat līdz 750 Nm.

Tie pircēji, kas nebūs mierā ar 145 200 eiro vērtā sedana rūpnīcas komplektu, varēs uzlabot "S8 Plus" aprīkojumu ar adaptīvo pneimatisko piekari, pilnpiedziņas sistēmu, sporta diferenciāli, bremzēm un izplūdes sistēmu. Tieši šim modelim "Audi" izgatavojis 21 collu vieglmetāla riteņu diskus, ko komplektē ar 275/35 formāta riepām.

Lai vizuāli distancētos no līdz šim jaudīgākā "A8" saimes pārstāvja "S8" (520 ZS; 650 Nm), jaunais līderis aprīkots ar melnas krāsas radiatora režģi, oglekļa šķiedras gaisa uztvērējiem un bagāžnieka vāka spoileri. Melnā krāsā būs arī difuzors, logu līstes un bagāžnieka vāka dekors, tāpat kā četru ovālo izplūdes sistēmu stobri, kas pa pāriem izvadīti aizmugurē sānos.

Aizmugures lukturi ir tonēti jau no rūpnīcas, bet spoguļus pircējs var izvēlēties melnus vai ar oglekļa šķiedras apdari. Melnas un sarkanas krāsas kombinācijas salonā iebūvēti jauni sēdekļi, modernizēta centrālā konsole un nerūsējošā tērauda pedāļi. 

Vēl tikai piebildīsim, ka "Audi S8 Plus" galvenais konkurents "Mercedes S 65 AMG" ir aprīkots ar V12 motoru, kas attīsta 630 Zs un 1000 Nm. 

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Audi 6.augusts 2015 17:35
2 1 Atbildēt

Kas pa skaistuli : )

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 1

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 24

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti