"Seat" pārtrauc minivena "Altea" ražošanu (+ foto) 4

 

Seat Altea XL Foto: Publicitātes foto

iAutolv | 24.augusts 2015 12:05

Spānijas autobūves kompānija "Seat" nolēmusi pārtraukt kompaktās klases minivena "Altea" un tā pagarinātās modifikācijas "Altea XL" ražošanu, kā iemeslu minot ārkārtīgi zemos pārdošanas apjomus Eiropas tirgū.

Kompānijas vadība piebilst, ka interese par minivenu segmenta automobiļiem pēdējā laikā pastāvīgi samazinās, toties pieaug pieprasījums pēc piecu un septiņu sēdvietu krosoveriem.

Seat Altea XL Foto: Publicitātes foto

Ņemot vērā šos apstākļus, "Seat" nolēmis atteikties no "Altea" pēcteča projekta un tā vietā izstrādās jaunu apvidus auto uz kompaktā hečbeka "Leon" bāzes. Ja viss noritēs kā plānots, jaunais modelis savu pirmizrādi piedzīvos kādā no 2016.gada rudens autoizstādēm.

Seat Altea Foto: Publicitātes foto

2017.gadā plānots vēl viens jauns "Seat" krosovers, kas Eiropas tirgū konkurēs ar "Nissan Qashqai." Automašīnu būvēs uz "Volkswagen" universālās MQB platformas, bet dizaina līnijas tas aizgūs no 2011.gadā nodemonstrētā koncepta "IBX." 

Neoficiāla informācija liecina, ka automobiļa motoru klāstu veidos četru cilindru benzīna un dīzeļa dzinēji, kas strādās pārī ar sešu pakāpju transmisiju."Seat Altea" Vācijas tirgū maksā EUR 17 790- 23 390, bet "Altea XL" EUR 18 490 – 25 890.

Seat Altea Foto: Publicitātes foto

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 24.augusts 2015 12:18
6 9 Atbildēt

Par vienu neglīteni mazāk.

hmm 24.augusts 2015 19:17
3 2 Atbildēt

neglīts ir tavs komentārs, LMT. :D

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti