''Peugeot'' Frankfurtei gatavi prezentēt četrus konceptuālos automobiļus (+ foto)

 

PEUGEOT FRACTAL Foto: Publicitātes foto

Peugeot Baltic | 9.septembris 2015 7:18

2900 kvadrātmetros 8. hallē noteikti izbaudīsiet pārsteidzoši emocionālus brīžus: pasaulei tiks pirmo reizi atrādīti un demonstrēti četri konceptuālie automobiļi – 308 GTi by PEUGEOT SPORT, konceptuālais automobilis PEUGEOT FRACTAL un PEUGEOT QUARTZ jaunāCoupe Franche krāsu gammā, kā arī neparastais 308 R HYbrid sporta automobilis.

Peugeot apmeklētājus ar saviem sportiskajiem un tehnoloģiskajiem sasniegumiem iepazīstinās divos tematiskajos nodalījumos. Sporta nodalījumā varēs iepazīties ar 308 GTi by PEUGEOT SPORT, 208 GTi by PEUGEOT SPORT un RCZ R modeļiem, jauno 308 Racing Cup un 308 GTi by PEUGEOT SPORT, kā arī Peugeot Vision Gran Turismo simulatoriem. Tehnoloģijām paredzētajā nodalījumā tiks demonstrēti jaunākie PureTech un BlueHDi dzinēji, EAT6 pārnesumkārba kā arī 308 R Hybrid virsbūves konstrukcija.

Stenda grīdu segs vara toņa dekors Coupe Franche stilā, bet konceptautomobiļa FRACTAL zonā PEUGEOT pārsteigs ar neparastām Amona Tobina radītajām skaņām, kā arī gaismas un video priekšnesumu. Izstādes apmeklētājiem atpūtināt kājas un uzlādēt savus mobilos tālruņus būs iespējams speciālā lounge zonā. Tur varēs iemalkot kafiju vai veldzēt slāpes un iepazīties ar Peugeot dizaineru darbiem patīkami aromātiskā atmosfērā, kas radīta sadarbībā ar Scentys uzņēmumu.

308 GTi no PEUGEOT SPORT Foto: Publicitātes foto

308 GTi no PEUGEOT SPORT

Divu gadu laikā pēc palaišanas masveida ražošanā PEUGEOT 308 ir kļuvis par vairāk pārdoto modeli savā klasē. Sīvajā C segmenta konkurencē 308 ir iekļuvis pirmajā trijniekā. 2014. gadā Gada automobiļa titulu saņēmušais 308 strauji turpina savu uzvaras gājienu. Pēc šā gada sākumā GT un GT Line palaišanas masveida ražošanā 308 atkal piedod gāzi, jo drīz vien parādīsies jaunais radikālais modelis 308 GTi by PEUGEOT SPORT, kas priekš 308 pavērs pavisam jaunus apvāršņus. 308 GTi pēc RCZ R un 208 GTi ir trešais PEUGEOT SPORT modelis, ko Francijā izstrādājuši Velizī rallija komandas tehniskā centra tehniķi, inženieri un piloti.

Lieliska veiktspēja ir garantēta: 1.6 THP 270 Zs ar benzīna turbo dzinēju. 308 GTi sasniedz ātrumu no nulles līdz simts kilometru stundā tikai sešu sekunžu laikā, un 1000 metrus nobrauc vien 25,3 sekundēs. Elektroniski ierobežotais maksimālais ātrums ir 250 km/h.

Pateicoties ārkārtīgi elastīgajam dzinējam un nelielajam automobiļa svaram (1205 kg) 308 GTi CO2 izmešu daudzums ir tikai 139 g/km, kas ir savā kategorijā zemākais rādītājs. Par 11 cm zemākais automobilis stabili turas uz ceļa un ir ārkārtīgi labi vadāms, pateicoties efektīvajam Torsen® paaugstinātas berzes diferenciālim, 19 collu diskiem, Michelin Super Sport riepām un lielajām 300 mm priekšējām bremzēm. Kas attiecas uz automobiļa virsbūves krāsām, tad to ir sešas, un papildus tam divkrāsainais Coupe Franche, ko veido kontrastējošie Perla Neramelnais un jaunais Ultimate sarkanais tonis.

PEUGEOT 308 R Hybrid Foto: Publicitātes foto

PEUGEOT 308 R Hybrid – kompakts hečbeks ar superauto īpašībām

PEUGEOT 308 R Hybrid starp citiem automobiļiem izceļas ar savu 80 mm paplatināto riteņu šķērsbāzi un muskuļoto virsbūvi. Iespaidīgi ir arī tehniskie parametri: ar hibrīdtehnoloģijas palīdzību iespējams sasniegt līdz 500 Zs lielu jaudu, no kuras 270 Zs nodrošina 1.6 THP benzīna dzinējs, bet pārējo - divi pakaļējā tiltā izvietotie 115 Zs elektromotori. Jaudas un masas attiecība ir 3,1 kg/Zs, bet maksimālais griezes moments 730 Nm. Paātrinājums līdz 100 kilometriem stundā tiek sasniegts tikai 4 sekunžu laikā un1000 m šis modelis paveic 22 sekundēs.

Uz PEUGEOT EMP2 platformas pamata radītajam pilnpiedziņas automobilim ir četri atsevišķi sportiski sēdekļi. CO2 daudzums izmešos nepārsniedz 70 g/km. Atkarībā no ceļa apstākļiem autovadītājs var izvēlēties kādu no četriem vadības režīmiem: Hot Lap (500 Zs), Track (400 Zs), Road (300 Zs) un ZEV (elektrodzinēja režīms).

PEUGEOT 308 Racing Cup Foto: Publicitātes foto

PEUGEOT 308 Racing Cup – dzimis sacīkšu braucējs

Jau pirmajā mirklī ir skaidrs, kas tas par modeli un kādas ir PEUGEOT SPORT inženieru ambīcijas. PEUGEOT 308 Racing Cup, kas būvēts uz 308 GTi by PEUGEOT SPORT bāzes ar tāda paša tipa dzinēju, ir paredzēts tieši braukšanai rallijos. Zirgspēku tam ir veseli 308 jeb par 38 Zs vairāk nekā standarta modelim 1.6 THP ar 270 Zs turbo dzinēju! Tātad Racing Cup modelis ir par 14 % jaudīgāks, turklāt par 100 – 150 kg vieglāks.

308 Racing Cup versijai ir rallija automobiļu bremzes ar 6 virzuļu suportiem un no stūres vadāma sešu pārnesumu pakāpeniski pārslēdzama ātrumkārba.

Ar 308 Racing Cup tagad var iepazīties gan autosalonos, kas veikalā parādīsies 2016. gada beigās un nomainīs PEUGEOT SPORT prezentējošo RCZ Racing Cup, gan arī tādās auto sacensībās kā, piemēram, VLN Vācijā, CER Spānijā, CITE Itālijā un BGDC Beļģijā, un pat tādās izturības sacensībās kā, piemēram, 24h braucienu sērija.

Debija notiks Frankfurtē, un ar šo modeli var iepazīties arī YouTube: peugeotsportofficial

PEUGEOT FRACTAL Foto: Publicitātes foto

PEUGEOT FRACTAL konceptauto kopā ar nākotnes PEUGEOT i-Cockpit®

PEUGEOT i-Cockpit® ir kļuvis par vienu no zīmola simboliem. Tagad PEUGEOT demonstrē jaunu konceptauto ar nosaukumu PEUGEOT FRACTAL. Šajā futūristiska izskata elektromobilī ir izmantota jauna pieeja PEUGEOT i-Cockpit® autovadītāja sēdvietai, kas pastiprinātikoncentrējas uz skaņu, lai nodrošinātu vēl intuitīvāku automobiļa vadīšanu.

Tagad redzei un taustei pievienojas arī dzirdes moments: unikālu baudījumu nodrošinās 9.1.2 audiosistēma, kas sastāv no 9.1 hi-fi sistēmas un katra sēdekļa atzveltnē integrētiem zemas frekvences skaļruņiem, lai panāktu dinamisku skaņas izkliedējumu telpā.

Brazīlijas skaņu režisora Amona Tobina un PEUGEOT dizaina speciālistu sadarbības rezultātā ir radīta koncepcijas automobiļa audio identitāte salonā un specifiskas ārējās skaņas, kas mainās atkarībā no tā, vai automobilis paātrinās, samazina ātrumu, vai pārvietojas vienmērīgā ātrumā. Speciāla apziņošanas sistēma brīdina gājējus un velobraucējus – tātad šis automobilis māk pieklājīgi uzvesties uz pilsētas ielām.

PEUGEOT FRACTAL Foto: Publicitātes foto

PEUGEOT FRACTAL autovadītāja sēdvietā ir izmantota novatoriska tehnoloģija. Teicamai Head-Up Display sistēmai ir piederīgs digitāls planšetdators un HD hologrāfisks displejs; kompaktajā stūrē ir integrēti skārienpaneļi un skārienjutīga dubultvirsma funkciju un skaņas vadīšanai. 80 % no salona detaļām ir izgatavotas, izmantojot 3D drukāšanas iekārtas, tostarp arī skaņu slāpējošas virsmas, kas fokusē skaņu līdzīgi koncertzāles sienām. Durvis no attāluma var atvērt un aizvērt ar Samsung Gear S pulksteņa palīdzību.

Plūdenu līniju kupeju uz priekšu dzen 204 Zs spēcīgs elektromotors. Turklāt, pateicoties šādas formas virsbūvei, tikai 1000 kg lielajam svaram, augstākām un šaurākām riepām, pēc vienas bateriju uzlādes automobiļa nobrauktais attālums var sasniegt pat līdz 450 km. Paātrinājums no vietas līdz 100 km stundā tiek sasniegts tikai 6,8 sekunžu laikā un 1000 m no vietas šis modelis paveic 28,8 sekundēs.

Tikai 3,81 metrus garais kompaktais elektromobilis ar regulējamu klīrensu (7 - 11 cm) uz pilsētas ielām jūtas ļoti mājīgi.

PEUGEOT FRACTAL salons Foto: Publicitātes foto

PEUGEOT Connect SOS & Assistance pakalpojums tagad satur arī PEUGEOT Connect paketi Monitoring Pack (automobiļa virtuālā rokasgrāmata un ekonomiska braukšanas stila instrukcija), Mapping Pack (automobiļa atrašanās vieta un brīdinājumi, kad automobilis tiek izmantots ārpus noteiktas teritorijas un laika) un Tracking Pack (GPS pozicionēšana automobiļa aizdzīšanas gadījumā).

Mirror Screen funkcija 108, jaunā 208 un jaunā Partner aprīkojumā, kas no automobiļa skārienjūtīgā ekrāna ļauj vadīt tam pievienoto viedtelefonu. MirrorLink atbalsta tālruņa izmantošanu, mūzikas klausīšanos, atrašanās vietas noteikšanu un daudz ko citu, piemēram, ļauj piekļūt iCoyote vai interneta radiostacijām (piem., PEUGEOT MUSIC). Viss būs pieejams izmēģināšanai Peugeot izstādes stendā.

CarPlay saskarnes sistēma, kas gada beigās būs pieejama jaunajā 208 un jaunajā Partner automobilī, ļaus viedtālruņa lietotājam neticamu iespēju sarunāties pa tālruni, izmantot kartes, klausīties mūziku un lasīt īsziņas tikai ar vienu pirksta pieskārienu vai viena vārda palīdzību.

Peugeot HYbrid-Kick Foto: Publicitātes foto

PEUGEOT Cycles

Peugeot Cycles Fraknfurtē pārstāvēs vairākus ar jaunākajām tehnoloģijām aprīkotus un stilīgus pārvietošanās līdzekļus.

- HYbrid-Kick sadarbībā ar Micro uzņēmumu ir izstrādājis elektrisko skrejriteni, ar ko pārvietoties pa pārblīvētajām pilsētas ielām. Hybrid-Kick var noglabāt un uzlādēt Peugeot bagāžas nodalījumā. Pārdošanā tas parādīsies 2016. gadā.

- HYbrid-Bike ir velosipēds ar elektrodzinēju. Frankfurtē demonstrētie AE01, AE21 un eC01 modeļi veikalos parādīsies 2015. gada pēdējā ceturksnī.

PEUGEOT VISION GRANTURISMO Foto: Publicitātes foto

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti