Audi A8 L Security: visdrošākais Audi

 

Foto: Publicitātes foto

Moller Baltic | 10.septembris 2015 6:36

Audi jau atkal izdevies uzlabot savu bruņoto augstas drošības sedanu, starptautiskajā autoizstādē Frankfurtē pie Mainas premium klasē tiek prezentēts visdrošākais Audi modelis – A8 L Security.

Audi jau atkal izdevies uzlabot savu bruņoto augstas drošības sedanu. Starptautiskajā autoizstādē Frankfurtē pie Mainas premium klasē tiek prezentēts visdrošākais Audi modelis – A8 L Security. Automobiļa ballistiskā aizsardzība atbilst VR 9 klases standartam – šobrīd augstākie izpildāmie kritēriji civilo augstas drošības sedanu klasē.

Audi jau atkal padarījis savu bruņoto drošības sedanu vēl izturīgāku. Piemēram, tagad Audi A8 L Security drošības rāmis tiek veidots no īpaši izturīgiem materiāliem – aramīda auduma, īpaša alumīnija sakausējuma un karsti velmēta tērauda bruņām, kas, neskatoties uz mazāku svaru, nodrošina vēl lielāku aizsardzību. Arī automobiļa stiklojums ticis uzlabots.

Visi šie jauninājumi nozīmē to, ka tagad Audi A8 L Security ballistiskā aizsardzība atbilst VR 9 klases standartam. Automobiļa sprādzienizturība pārbaudīta atbilstoši ERV 2010 vadlīnijām. Iepriekšējā Audi A8 L Security ballistiskā aizsardzība atbilda VR 7 klases standartam.

Katrs uzņēmuma ražotājs darbojas neatkarīgi, un šādu darbības modeli nodrošina sadarbība starp ražotni Nekarzulmā un citu īpaši slepenu ražotni. Luksusa klases sedana standartaprīkojumā iekļauta bruņota komunikāciju iekārta, kas izvietota bagāžas nodalījumā, sakaru sistēma saziņai ar ārpasauli, kā arī selektīvā durvju atslēgšanas sistēma.

Pēc pieprasījuma Audi var uzstādīt arī tādas sistēmas kā patentēto ārkārtas izejas sistēmu, ugunsdzēsības sistēmu un ārkārtas svaiga gaisa padeves sistēmu. Standartaprīkojumā iekļauts tāds aprīkojums kā aizmugurējais atpūtas sēdeklis, tomēr, lai izpildītu individuālas prasības, Audi var uzstādīt arī citu aprīkojumu.

Jaunais Audi A8 L Security ieņem īpašu pozīciju savā tirgus sektorā. Tas ir vienīgais luksusa klases sedans ar standartaprīkojumā iekļautu visu riteņu piedziņas sistēmu visā bruņoto augstas drošības transportlīdzekļu tirgus sektorā. Pateicoties virsbūvē plaši izmantotajiem alumīnija sakausējumiem, transportlīdzekli ir izdevies padarīt salīdzinoši vieglu. Neskatoties uz to, transportlīdzekļa kravnesība ir 600 kg, kas ir augstākais rādītājs savā klasē.

Augstas drošības sedana komplektācijā pieejami divi dzinēji: 4,0 TFSI ir BiTurbo V8 dzinējs ar 320 kW (435 ZS) lielu jaudu un 600 Nm griezes momentu un W 12 FSI dzinējs ar brīvo gaisa iesūci nodrošina 368 kW (500 ZS) lielu jaudu un 625 Nm griezes momentu. Tam ir augsts griezes moments, un tā maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots pie 210 km/h. Tas darīts, ņemot vērā īpaši izstrādātas riepas, kas savu funkciju var pildīt arī tad, ja tās ir cauras. Visa šasija un pastāvīgā visu riteņu piedziņa izstrādāta tā, lai atbilstu augstajiem drošības standartiem.

Šobrīd jau ir uzsākta jaunā Audi A8 L Security pasūtījumu pieņemšana. Automobiļa piegādi plānots sākt 2016. gada pavasarī.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti