M. Šūmahera "Ferrari FXX" (800 ZS) pārdod 2,2 miljoniem eiro (+ foto)

 

Foto: Publicitātes foto

iAutolv | 14.septembris 2015 12:24

Berlīnē notiks izsole, kurā piedāvās superauto "Ferrari FXX" ar septiņkārtējā F1 čempiona Mihaela Šumahera autogrammu uz motora pārsega. Tas ir eksemplārs Nr`29 no tikai 30 vienību lielās sērijas, par kuru izsoles rīkotāji prasa 2,2 miljonus eiro.

2005.gadā "Ferrari" prezentēja jaunu superauto uz modeļa "Enzo" bāzes. Tas bija tikai sacīkšu trasēm konstruētais "FXX," kam ražotājs bija paredzējis stingri noteiktu skaitu – 30 vienības. 100 km/h superauto spēja sasniegt 2,9 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 345 km/h.

"FXX" aprīkoja ar 6,3 litru 800 ZS jaudīgu divpadsmit cilindru motoru n F1 pārnesumkārbu, kuras darbību palīdzēja noregulēt F1 čempions Mihaels Šūmahers.

Izsolē piedāvātais eksemplārs ir numur 29 – pēdējā klientiem paredzēta supermašīna, kas tika izgatavota speciāli M. Šūmaheram. Uz tās motora pārsega redzams pasaules čempiona paraksts un ar viņa roku uzvilktais numurs 29.

Šūmahera auto nobraukums ir 2400 km. Pirmajos mēnešos auto tika intensīvi izmantots, tad cieta avārijā un tika atjaunots "Ferrari" rūpnīcā. 2007.gadā to iegādājās kāds kolekcionārs. 

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 8

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti