"Bentley Bentayga" – pirmais auto karalienei, pulkstenis 150 000 eiro vērtībā 5

 

Foto: Publicitātes foto

iAutolv | 18.septembris 2015 7:17

Pirmo "Bentley" apvidus automobiļa "Bentayga" eksemplāru saņems Lielbritānijas karaliene Elizabete II, bet papildaprīkojuma sarakstā iekļauts 150 000 eiro vērts Šveices kompānijas "Breitling Tourbillion" pulkstenis, vēsta britu izdevums "The Telegraph."

"Bentley" vadītājs Volfgangs Dirhaimers apstiprinājis, ka kompānijas vēsturē pirmā apvidus automobiļa pirmo eksemplāru saņems Lielbritānijas karaliene Elizabete II, kuras garāžā nonāks automobilis no ekskluzīvās 500 vienību lielās "First Edition" sērijas.

"Bentayga First Edition" cena sāksies no atzīmes 229 000 mārciņu (EUR 320 000), taču summa, ko pircējs samaksās par apvidus auto var pārsniegt arī pusmiljonu mārciņu (EUR 700 000), ja saliek ķeksīšus plašajā papildaprīkojuma sarakstā.  Šķiet, ka klientus tas tomēr nebaida, jo visi 3600 automobiļi, ko kompānija paredzējusi saražot pirmajā gadā jau esot izpirkti.

Dirhaimers informējis, ka kompānijas vadība izskata jautājumu par ražošanas jaudas palielināšanu, „lai pēc apvidus auto neizveidotos pārāk gara rinda.”

Šobrīd notiekošajā Frankfurtes autoizstādē "Bentley Bentayga" piedzīvo savu oficiālo debiju. Automobilis komplektēts ar 6,0 litru twin-turbo W12 benzīna motoru, kas attīsta 608 ZS (900 Nm) un strādā kombinācijā ar "ZF" astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Sprinta distanci „pasaulē ātrākais apvidus automobilis” veic 4,1 sekundē, bet maksimālais ātrums ir 301 km/h.

Līdz 2018.gadam "Bentayga" saimi papildinās dīzeļa versija un modifikācija ar hibrīdiekārtu.

Foto: Auto-Medienportal.Net/Manfred Zimmermann

Foto: Auto-Medienportal.Net/Manfred Zimmermann

Foto: Auto-Medienportal.Net/Manfred Zimmermann

Foto: Auto-Medienportal.Net/Manfred Zimmermann

Foto: Auto-Medienportal.Net/Manfred Zimmermann

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 18.septembris 2015 15:26
2 0 Atbildēt

Latvietis no laukiem ar vieglu roku var dīzeli pasūtināt, lai nav tik dārgi!

Kombainieris 18.septembris 2015 16:37
2 0 Atbildēt

jā, laukos raža šogad laba - varēs gan kāpostus pasutināt, gan Bentley pasūtināt, skāde tik, ka visi jau pasūtināti - ilgi gaidīt negribas:)

He 19.septembris 2015 21:50
1 0 Atbildēt

Tu par pulksteni vai auto?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 28

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti