"Volkswagen" vadītājs Vinterkorns atkāpjas no amata 4

 
iAutolv | 24.septembris 2015 7:53

"Volkswagen" koncerna vadītājs Martins Vinterkorns atkāpies no amata saistībā ar skandālu, kas izraisījās pēc atklātajām manipulācijām ar kaitīgo izmešu datiem "VW" automašīnās.

„Kā koncerna vadītājs es izjūtu atbildību par pārkāpumiem, kas atklājās mūsu ražotajos motoros, tādēļ esmu piekritis "Volkswagen" uzraudzības padomes lūgumam nolikt savas pilnvaras. Tas tiek darīts kompānijas interesēs, lai gan nedomāju, ka no manas puses bija kādi nepareizi lēmumi. "Vokswagen" vienmēr bija un paliks manas dzīves daļa, ” medijiem pavēstījis Vinterkorns.

Lēmums par Vinterkorna atstādināšanu tika pieņemts Volkswagen direktoru padomes ārkārtas sanāksmē, kas tika sasaukta saistībā ar dīzeļdzinēju kaitīgo izmešu manipulāciju skandālu. Līdz tam tika plānots, ka kontrakts ar 68 gadus veco menedžeri tiks pagarināts līdz 2018.gadam.  

Piektdien, 18.septembrī ASV Vides aizsardzības aģentūra (EPA) paziņoja, ka "Volkswagen" atsevišķām dīzeļdzinēju automašīnām valstī uzstādījusi programmatūru, kas pilnīgu kaitīgo izmešu kontroli veic vien brīdī, kad tai tiek veiktas oficiālās emisijas pārbaudes.

Tādējādi šie automobiļi emitē lielāku par atļauto kaitīgo izmešu apjomu, kas saistīts ar smogu un dažādām veselības problēmām.

Šī skandāla dēļ "Volkswagen" ASV varētu tikt piemērots naudassods līdz pat 18 miljardu eiro apmērā.

ASV pavisam pārdoti 482 000 automašīnu, kas komplektētas ar „dubulto standartu” dzinējiem. To vidū ir 2009.-2015.gada ražojuma "VW Jetta", "Beetle", "Golf", jaunās paaudzes "Passat" un "Audi A3" četru cilindru dīzeļversijas.

Taču tas vēl nav viss – EPA grasās veikt papildu testus "VW" trīslitru V6 dzinējam, ar kuru ASV tirgū tiek komplektēti apvidus automobiļi "Volkswagen Touareg", "Porsche Cayenne" un "Audi Q7".

Savukārt "Volkswagen" paziņojis, ka visā pasaulē pārbaudīs 11 miljonus koncerna saražoto dīzeļauto, lai atklātu un novērstu nelikumības tiem uzstādītajos dzinējos. Aprēķināts, ka servisa akcijas un klientu uzticamības atgūšana koncernam izmaksās vismaz 6,5 miljardus eiro.

 
Visi komentāri
 
Bl*d 24.septembris 2015 16:24
0 0 Atbildēt

ne vainas - vīram it kā 35 miljoni kompensācija pienākoties

iAutolv 24.septembris 2015 16:58
0 0 Atbildēt

Jaunākā ziņa - "blēdīgie" motori iebūvēti arī 2009.-2013.gada Fabia, Roomster, Octavia un Superb

iAutolv 24.septembris 2015 20:49
0 0 Atbildēt

galvas ripo - prom arī Volkswagen ASV nodaļas šefs, visticamāk amatu nāksies atstāt arī ASV tirdzniecības daļas vadītājam, atbildību uzņemas un no amata aiziet Porsche pētniecības un attīstības nodaļas vadītājs Volfgangs Hatcs, Audi tehniskās izstrādes nodaļas boss Ulrihs Hakenbergs, Volkswagen jauno produktu izstrādes nodaļas šefs Heincs-Jakobs Noisers

ozo 24.septembris 2015 22:56
0 0 Atbildēt

jau BMW , seat

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti