Briti noskaidro planētas ātrāko varenhibrīdu (+ video) 1

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 13.oktobris 2015 7:40

Superauto īpašnieku klubs "Supercar Driver" sarīkojis "McLaren P1," "Ferrari LaFerrari" un "Porsche 918 Spyder" pirmo neatkarīgo salīdzinošo testu, Silverstonas sacīkšu trasē noskaidrojot, kurš no vairāk kā miljonu eiro vērtajiem superauto ir visātrākais.

Ekskluzīvos spēkratus testiem atvēlēja biznesmenis un auto kolekcionārs Pols Beilijs, bet trasē ar tiem devās britu sacīkšu sērijas (BTCC) pilots Mets Džeksons, kurš ar katru automašīnu nobrauca sešus apļus.

Visātrāko apli sacīkšu braucējam izdevās veikt ar "McLaren P1" (58,25 sekundes), "Porsche 918 Spyder" bija otrs ātrākais (58,48 sekundes), bet "Ferrari LaFerrari" palika trešais (58,58 sekundes).

916 ZS jaudīgais "McLaren P1" aprīkots ar 3,8 litru twin-turbo astoņu cilindru benzīna motoru, 179 zirgspēku elektromotoru, akumulatoru komplektu un septiņu pakāpju divsajūgu robotizēto pārnesumkārbu.

"Porsche 918 Spyder" kopējā jauda ir 887 ZS. Hibrīdsistēmas sastāvā ir 4,6 litru astoņu cilindru benzīna motors (800 ZS), divi elektromotori (156 un 129 ZS) un septiņu pakāpju PDK robotizētā pārnesumkārba.

963 ZS jaudīgā "Ferrari LaFerrari" hibrīdiekārta apvieno 6,3 litru V12 benzīna dzinēju (800 ZS), 163 ZS elektromotoru un septiņu pakāpju divsajūgu robotizēto pārnesumkārbu.

"Supercar Driver" iecerējis vēl divus salīdzinošos testus. Vienā no tiem, ko klubs plāno sarīkot jau tuvākajā laikā, superhibrīdi sacentīsies dragreisa distancē (402 m) britu autodromā "Santa Pod Raceway."

 

 
Visi komentāri
 
LMT 13.oktobris 2015 10:50
0 0 Atbildēt

Ar nepacietību gaidu nabaghibrīdu topu!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti