Džeremijam Klarksonam Argentīnā draud cietumsods 8

 
iAuto | 3.novembris 2015 7:54

Apelācijas tiesa Argentīnā atjaunojusi izmeklēšanu lietā, kurā Džeremijs Klarksons un Top Gear tiek apvainoti automobiļu numuru viltošanā. Saskaņā ar vietējiem likumiem, viņiem draud līdz pat trīs gadu ilgs cietumsods.

Ko tik visu nevar ieraudzīt, ja „ir patiesa vēlme saskatīt” – to var teikt par vietējiem iedzīvotājiem, kas Top Gear viesošanās laikā Argentīnā, britu izmantoto automašīnu numurzīmju ciparu kombinācijās sazīmējuši „ņirgāšanos par vēsturiskajiem notikumiem.”

2014.gadā Top Gear ieradās Argentīnā, lai īpašā Ziemassvētku raidījumu ietvaros veiktu 2200 km garu pārbraucienu. Nepatikšanās sākās pēc tam, kad vietējie iedzīvotāji Klarksona Porsche numura zīmē H982 FKL saskatīja atsauksmi uz Folklendu karu - bruņoto konfliktu, kas 1982.gadā izraisījās starp Argentīnu un Lielbritāniju.

Kara veterāns Osvaldo Hillars norādīja, ka Ričarda Hammonda Ford Mustang numura zīmē bijis cipars 269, kas esot „tuvs karavīru skaitam, kas gāja bojā britu nometnē – 255,” bet Džeimsa Meija Lotus izmantoja numura zīmi ar cipariem 646, kas varēja norādīt uz bojā gājušo argentīniešu (649) skaitu.  

Vietējie iedzīvotāji aplenca viesnīcu Ušuaijas pilsētā, kurā bija apmetusies Top Gear komanda un piedraudēja britu žurnālistiem ar nāvi. Incidenta laikā tika sadauzīts Klarksona Porsche un, lai izvairītos no tālākas eskalācijas, briti steidzamā kārtā samainīja numura zīmes pret citām. 

Argentīnas prokuratūra pārbaudīja faktu par viltotu reģistrācijas numura zīmju izmantošanu, taču noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmes netika saskatītas. Tagad situācija mainījusies un apelācijas tiesa pieņēmusi lēmumu lietu pārskatīt.

2015.gada pavasarī BBC atlaida Džeremiju Klarksonu pēc konflikta ar vienu no Top Gear producentiem, savukārt Ričards Hamonds un Džeims Meijs nolēma no darba aiziet paši. Jau jūlija beigās trijotne atrada darbu pie Amazon un noslēdza līgumu uz trīs gadiem.

Līgumā noteikts, ka auto žurnālistiem jāuzņem 36 epizodes. Jaunā auto raidījuma kopējais budžets ir vairāk nekā 160 miljoni mārciņu (250 miljoni dolāru) un pirmo jaunā raidījuma sēriju skatītāji varēs novērtēt 2016.gadā.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Bl*d 3.novembris 2015 8:41
6 5 Atbildēt

normāli - šitie džeki bez s*diem nevar. Ja to nebūtu, tos nāktos izdomāt

iAuto 3.novembris 2015 9:47
4 1 Atbildēt

Lūdzu lieto citu lietotājvārdu!

sviesc 3.novembris 2015 22:28
2 1 Atbildēt

aiz matiem pievilktas sakariibas. shaadi katraa ciparu kombinaacijaa var saskatiit sazveerestiibas utt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti