Polijā izgatavots 270 ZS jaudīgs "Trabant" (+ foto) 1

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 25.novembris 2015 11:59

Ja kāds nezina, kas ir "Trabant", tad atgādināsim, ka tas ir savulaik Vācijas Demokrātiskajā Republikā ražots, 3,6 m garš mazauto, kas lielākoties tika aprīkots ar divcilindru 26 ZS motoru.

Tieši tāds modelis ("Trabant 601") pirms 14 gadiem nonāca poļu mehāniķa Areka rokās. 26 zirgspēki nebija tas, par ko sapņoja meistars, tādēļ automašīnas uzlabošana sākās uzreiz. No sākuma tai iebūvēja 1,1 litru motoru no "VW Polo", vēlāk dažādus motorus ar 1,3 un 1,8 litru tilpumu, ieskaitot divlitru agregātu no sportiskā Golf GTI.   

Eksperimenti ar motoriem turpinājās līdz apstājās pie "Audi TT" četrcilindru turbo agregāta, kura standarta 225 ZS jaudu polis palielināja līdz 270 ZS, uzstādot citu turbīnu, lielāka diametra inžektorus, modernizējot ieplūdes un izplūdes sistēmu, kā arī pārprogrammējot dzinēja vadības bloku.

No "Audi" kupejas aizgūta arī pilnpiedziņas sistēma, ABS, stabilizācijas sistēma, bremžu mehānismi ar 312 un 256 mm diskiem priekšā un aizmugurē. Salonā iebūvēti sporta sēdekļi un stūre, alumīnija pedāļi, drošības karkass un acīmredzot, pašu izgatavots panelis ar mērinstrumentu bloku.

Līdz ar šiem uzlabojumiem jūtami pieaugusi automobiļa masa un agrāko 615 kg vietā tas tagad sver gandrīz uz pusi vairāk – 1120 kg.

Kā apgalvo projekta autors, 100 km/h modernizētais "Trabant" sasniedz 4,5 sekundēs, bet 200 km/h robeža tiek pārvarēta pēc 15,5.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Trabant 601 Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 25.novembris 2015 19:26
0 0 Atbildēt

Vismaz degvielas līmeņa rādītājs bākā

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti