Jaunākie EuroNCAP testi - ar BMW X1 var ceļot droši (+ foto)

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 3.decembris 2015 8:08

Jaunākajos EuroNCAP drošības testos pārbaudīti 15 dažādu klašu un nozīmes automobiļu modeļi. Drošāko skaitā Kia Sportage, Jaguar XF un BMW X1, pie tam pēdējais saņēmis augstākās atzīmes kategorijās „sānu trieciens” un „trieciens pret nekustīgu šķērsli”.

BMW X1 EuroNCAP pārbaudē saņēma piecu zvaigžņu novērtējumu, saņemot uzslavas par pasažieru aizsardzību un augstāko punktu summu par pārbaudēm „sānu trieciens” un „trieciens pret nekustīgu šķērsli”. Dažāda auguma pieaugušie pasažieri kompaktajā bavāriešu krosoverā var justies droši visās sēdvietās, vienīgi vadītājam pastāv neliels risks gūt traumas krūšu apvidū.

Triecienā no aizmugures droši pasargāti ir vien priekšējie pasažieri, bet aizmugurē sēdošo aizsardzības līmenis ir viduvējs. Labi toties strādā automātiskā avārijas bremzēšanas sistēma, kas ir īpaši efektīva nelielos ātrumos. BMW X1 palīgasistentu klāstu EuroNCAP novērtējis atzinīgi, tomēr, lai sasniegtu augstāko punktu summu šajā kategorijā X1 drošības paketē būtu bijis jāiekļauj arī sistēmu, kas brīdina par izbraukšanu no savas joslas. Bērnu aizsardzībā saņemts augstākais novērtējums un piezīme no EuroNCAP ir tikai par Isofix stiprinājumiem, kas paredzēti aizmugures sēdekļa malējām sēdvietām.

Piecas zvaigznes jaunākajos testos saņēma arī Infiniti Q30, Jaguar XE un XF, Kia Optima un Sportage, Lexus RX, Mercedes-Benz GLC, Opel (Vauxhall) Astra, kā arī abi Renault modeļi Talisman un Megane.

Nissan NP300 Navara un Mini Clubman bija jāsamierinās ar četrām zvaigznēm, bet vairāk par trim zvaigznēm nespēja gūt BMW Z4 un Lancia Ypsilon. 

 

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 8

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti