Novembrī Audi pārdošanas apjoms Eiropā palielinājies par sešiem procentiem

 

Foto: Publicitātes attēls

Moller Baltic Import SE | 15.decembris 2015 5:22

Audi turpina plānoto — novembrī veicot 147 750 piegādes (+1%), uzņēmums atkārto pagājušā gada labos pārdošanas rādītājus šajā pašā periodā. Ingolštatē bāzētais auto ražotājs novembrī palielinājis pārdošanas apjomu par 6 procentiem jeb aptuveni 62 300 vienībām, par spīti tā vislabāk pārdotā modeļa, Audi A4, nomaiņai. Kopš gada sākuma četru gredzenu zīmolu izvēlējušies vairāk nekā 1,64 miljoni klientu, kas ir pieaugums par 3,4 procentiem.

“Ņemot vērā neparedzētos notikumus Ķīnā un pirmās paaudzes Q7 ražošanas pārtraukšanu Savienotajās Valstīs, mēs esam apmierināti ar novembra pārdošanas rādītājiem,” norāda Dītmars Fogenraiters, AUDI AG Pārdošanas un mārketinga nodaļas valdes loceklis. “Stabili augstais pieprasījums pēc Audi modeļiem Eiropā un mūsu labā pasaules pasūtījumu situācija nodrošina, ka nākamajos mēnešos darba netrūks.”

Zīmola izaugsmi Eiropā pēdējā laikā veicināja tieši jaunākie modeļi, piemēram, Audi Q7, kura jaunākā paaudze tika izlaista šovasar — tā pārdošanas apjoms novembrī četrkāršojās un sasniedza aptuveni 3 300 vienības. Pēdējā mēneša laikā šajā reģionā ievērojami pieaudzis arī Audi TT pārdošanas apjoms, tas audzis par 83,5 procentiem līdz aptuveni 1 550 vienībām. Vien dienu pēc tā izlaišanas, arī Audi A3 e-tron pārdošanas dati ir ārkārtīgi daudzsološi — Rietumeiropā tas pēdējo pāris mēnešu laikā spējis iekarot vadošo pozīciju premium kompaktklases elektroautomobiļu segmentā. Norvēģijā un Nīderlandē jau tagad A3 e-tron izvēlas viens no četriem Audi klientiem. Zīmola visu modeļu kopējās piegādes Eiropā augušas par 4 procentiem līdz aptuveni 742 300 vienībām.

Starp galvenajiem Eiropas tirgiem lielākā izaugsme novembrī novērota Spānijā — tur Audi pārdošanas apjoms pieauga par 35,2 procentiem un sasniedza 3 349 vienības. Gada pārdošanas apjoms šajā tirgū pieaudzis par 14,2 procentiem, sasniedzot 41 696 vienības. Papildus pārdošanas apjomu pieaugumam Itālijā (+18.5% līdz 4689 automobiļiem) un Francijā (+3.9% līdz 4963 automobiļiem), novembrī turpinājusi augt četru gredzenu zīmola ietekme arī iekšējā tirgū Vācijā. Tur uzņēmums piegādājis 21 605 automobiļus, kas ir pieaugums par 8,6 procentiem, salīdzinot ar šo pašu mēnesi pagājušogad. Tādējādi šajā tirgū turpinās izaugsme, kas piedzīvota katru mēnesi jau kopš janvāra. Rēķinot no gada sākuma, Audi klientiem Vācijā piegādājis 252 976 vienības (+5%).

Novembrī Audi turpinājis izaugsmi arī Amerikā, it īpaši Meksikā (+21,2% līdz 1243 vienībām) un Brazīlijā (+13,6% līdz 1427 vienībām). Šajā kontinentā uzņēmums atkal krietni pārsniedzis pagājušā gada rezultātu šajā pašā mēnesī. Savienotajās Valstīs Audi saglabājis savus augstos pārdošanas rādītājus, kas novēroti šajā pašā mēnesī pagājušogad, piedzīvots pieaugums par 0,4 procentiem līdz 16 700, par spīti tam, ka brīvprātīgi tika apturēta dīzeļdegvielas modeļu tirdzniecība. Q7 modeļa nomaiņa, kura jaunākā paaudze Savienotajās Valstīs tiks izlaista janvārī, arī ietekmējusi novembra rādītājus. Pēdējo 11 mēnešu laikā Audi pārdošanas apjoms Amerikā pieaudzis par 11,7 procentiem līdz aptuveni 181 803 automobiļiem.

Arī Ķīnā Audi turpina koncentrēties uz ilgtermiņa tirgus attīstības stratēģiju, kuras mērķi ir rentabilitāte un klientu apmierinātība. Novembrī Ķīnas klienti no četru gredzenu zīmola saņēmuši 49 519 vienības. Tas ir par 5,8 procentiem mazāk nekā šajā pašā mēnesī pagājušogad, kad pārdošanas statistiku ietekmēja vietēji ražotā A3 Sedana palaišana tirgū. Kopš janvāra sākuma auto ražotājs šajā tirgū piegādājis 510 692 automobiļus, kas ir par 1,1 procentu zemāks rādītājs.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 11

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti