Ford Edge – Ford krosoveru flagmanis tagad arī Eiropā, cenas - no EUR 42 900 (+ foto) 14

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 17.decembris 2015 7:24

No 2016.gada jūnija Eiropas pircējiem kļūs pieejams krosovers Edge – Ford kompānijas vidējās apvidus klases modelis, kas šaipus okeānam konkurēs ar BMW X5, VW Touareg un Volvo XC90.

4,80 m garais Ford Edge ir 28 cm garāks par mums zināmo Kuga un piedāvā piecas sēdvietas. Automašīna aprīkota ar diožu lukturiem priekšā un aizmugurē, 20 collu riteņiem, jaunākās paaudzes parkošanās palīgsistēmu, sistēmu, kas brīdina par sadursmi ar priekšā braucošo automobili un iedarbina bremzes, ja vadītājs nereaģē, adaptīvo stūres iekārtu, palīgsistēmu, kas brīdina par joslas pārkāpšanu un šķērsli „aklajā” zonā, sistēmu, kas palīdz uzsākt kustību slīpumā.

Komplektā būs arī adaptīvā kruīzkontrole, bagāžnieka vāks ar elektropievadu, parkošanās asistents, sistēmas, kas slāpē trokšņus ar audio iekārtas palīdzību, brīdina par šķēršļiem, kas tuvojas no sāniem vai atrodas aizmugurē, atpazīst ceļazīmes. Komfortu un drošību uzlabos apsildāmi un ventilējami priekšējie sēdekļi, apsildāma stūre, Ford Sync multimediju komplekss ar 10 collu ekrānu un balss vadības funkciju, piepūšamas drošības jostas aizmugures pasažieriem.

Ford Edge būs nopērkams ar priekšējo vai visu riteņu piedziņu (papildaprīkojums), bet motoru klāstā būs tikai 2,0 litru četru cilindru turbo dīzeļi ar Start-Stop funkciju. Bāzes versijai iebūvēts agregāts ar 180 ZS (400 Nm) jaudu, kas komplektā ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu ļauj sasniegt 200 km/h maksimālo ātrumu (0-100 km/h – 9,9 sek.), bet jaudīgākais motors attīsta 210 ZS (450 Nm) un ir kombinēts ar sešu pakāpju divsajūgu automātisko pārnesumkārbu. Šāds tandēms 100 km/h sasniedz 9,1 sekundē, bet maksimālais ātrums būs 211 km/h. Ražotājs norādījis, ka Ford Kuga drīkst vilkt līdz pat 2,2 tonnas smagu piekabi vai treileri.

Ford Edge bāzes versija maksās 42 900 eiro, bet par 210 ZS jaudīgo Edge Titanium komplektācijā prasīs vismaz 50 100 eiro.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
TML 17.decembris 2015 9:22
3 1 Atbildēt

velti smejies, brāl - Vācijā lētākais X5 ir vairāk kā 10 000 eiro dārgāks par šo, tā ka ir par ko aizdomāties

Antisūds 17.decembris 2015 12:39
3 0 Atbildēt

Kāpēc vw noliki kopā ar bmw, volvo? Bet fordu kopā ar hyundai? Fords tas ir amerikāņu vw un japāņu toyota.

Forc 19.decembris 2015 12:15
3 0 Atbildēt

Maris B

Neku neko nesūta, bet ražo tepat eiropā, precīzāk Uk, Londonas pievārtē, kur atrdās ford rūpnīca.

===============

"Edžiņš" nekad nav ticis un netiek ražots Eiropā, tikai vienā

rūpnīcā Kanādā! Būsi sajaucis ar Kuga. :-))))))))))))))

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 7

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti