400 ZS "Infiniti Q50" – tagad oficiāli (+ foto)

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 17.decembris 2015 15:02

Nissan luksusa nodaļa "Infiniti" prezentējusi sedana "Q50" 2016.gada modeli, ko plašākam internetu lokam atklās Detroitas autoizstādē janvāra vidū.

Jaunais modelis komplektēts ar 400 ZS jaudīgi trīs litru twin-turbo V6 dzinēju, kas nomaina atmosfērisko motoru ar 3,7 litru tilpumu. Jaunais spēka agregāts būs pieejams divās versijās – ar 300 ZS jaudu un 400 Nm griezes momentu, kā arī 400 ZS variantā ar 470 Nm griezes momentu. 

Dzinēja konstrukcijā iekļauts īpašs turbīnas ātruma sensors, kas kompresoram ļauj sasniegt 220 tūkstošus apgriezienu minūtē, kā arī jauns ieplūdes kolektors, kas integrēts cilindru galvā. Šāds risinājums ļauj uzstādīt katalizatoru tuvāk izplūdes sistēmai un samazināt kaitīgo izmešu daudzumu, savukārt gāzu sadales mehānismā izmantots neliels elektromotors, kas uzlabo dzinēja atbildes reakciju uz akseleratora pedāļa stāvokļa maiņu.

Motoru izvēlē būs arī jau zināmais 211 ZS četrcilindru benzīna agregāts, kā arī 2,2 litru dīzeļdzinējs, kas attīsta 170 ZS, savukārt sarežģītākas tehnikas un mazāka degvielas patēriņa cienītāji varēs izvēlēties hibrīdmodifikāciju ar kopējo jaudu 360 ZS.

Visi motori strādās kombinācijā ar septiņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu, kurai ir manuālās ātrumu pārslēgšanas funkcija pie stūres. Sedana komplektācijā būs uzlabotā "Direct Adaptive Steering" stūres iekārta, adaptīvā "Dynamic Digital System" piekare un seši braukšanas režīmi: "Standard", "Snow", "Eco", "Sport", "Sport+" (jaunums 2016.gada modelim) un "Personal".

2016.gada modelim būs pieejama jauna komplektācija "Premium Plus", kas apvieno apsildāmus sēdekļus, apsildāmu, elektriski regulējamu stūri, navigāciju, spoguļus ar automātisko pašaptumšošanas funkciju, "InTouch" multimediju sistēmu ar navigāciju un balss vadību, viedo kruīzkontroles sistēmu, automātiskās bremzēšanas funkciju, tālo gaismu un aklā leņķa asistentu, brīdinājumu par šķēršļiem, kas tuvojas no sāniem un aizmugures u.c. palīgsistēmas.

"Infiniti Q50" tirgū gaidāms nākamgad, bet par pircēju simpātijām tas cīnīsies ar "Lexus IS", "Audi A4", "BMW" 3.sēriju un "Acura TLX".

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti