Jubilejas "Land Rover Defender" nopērk par 550 000 eiro (+ foto)

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 18.decembris 2015 7:38

Apvidus auto "Land Rover Defender" divmiljonais eksemplārs "Bonhams" rīkotajā izsolē pārdots par 400 000 mārciņu, kas atbilst aptuveni 549 000 eiro.

Kā ziņo britu mediji, tirdzniecība sākusies no 20 000 mārciņu (27 000 eiro) un ātri vien sasniegusi atzīmi 200 000 (274 000 eiro). Punktu izsolei pielicis kāds Kataras iedzīvotājs, kurš piedāvājis 400 000 mārciņu (549 000 eiro). Izsolē iegūtie līdzekļi tiks pārskaitīti dažādām labdarības organizācijām.

Jubilejas "Defender" izgatavots uz trīsdurvju modeļa bāzes. Automobiļa virsbūve ir sudrabkrāsā, bet radiatora režģis, jumts, riteņu arku uzlikas, spoguļu korpusi un durvju enģes – melni, tāpat kā īpašā dizaina "Santori Black" riteņu diski.

Par īpašo nozīmi atgādina plāksnītes uz automašīnas korpusa, spārniem un vairākās vietās salonā. Uz plāksnītēm iegravēts skaitlis 2 000 000, "Red Wharf" līča kontūras (pirmais "Defender" modeļa zīmējums esot tapis šī līča pludmales smiltīs) un vairāku pazīstamu, vistiešākajā veidā ar šo modeli saistītu personu paraksti.

Savus autogrāfus atstājis "Jaguar Land Rover" grupas vadītājs Ralfs Spets, bijušais sacīkšu braucējs Huberts Oriols, TV raidījumu vadītāji Bērs Grils un Adams Hansons. Uz vēsturi norāda arī numura zīme S90 HUE, kas velk paralēles ar pašu pirmo reģistrēto "Defender", kam 1947.gadā tika piešķirta numura zīme HUE 166.

Uzticamais un drošais "Land Rover Defender" ir ierindā jau 67 gadus, bet šā gada nogalē tā ražošana tiks pārtraukta.

 

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 31

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti