"Volkswagen Tiguan" ar trīs motoriem (+ foto) 2

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 13.janvāris 2016 14:58

Uz Detroitas autoizstādi "Volkswagen" atvedis apvidus auto "Tiguan GTE" koncepta versiju. Ar trīs motoriem aprīkotais spēkrats attīsta 225 ZS un 32 km var nobraukt ar elektrību.

"VW Tiguan GTE Active Concept" motortelpā vietu dala 1,4 litru TSI benzīna motors (110 Zs; 250 Nm) un 40 kW/220 Nm elektromotors, savukārt pie aizmugurējās ass iebūvēts otrs elektromotors, kas attīsta 85 kW/270 Nm. Šāda konstrukcija vajadzības gadījumā nodrošina arī pilnpiedziņu. Strāva elektromotoru darbināšanai glabājas 12,4 kilovatstundu litija-jonu akumulatoru baterijās un nepārsniedzot 120 km/h tās krājumu pietiks, lai varētu veikt līdz pat 32 km garu ceļa posmu.

Ar elektrību un aizmugurējo riteņu piedziņu "Tiguan GTE" brauc tad, kad ieslēgts E-režīms. Ja vajadzība pēc lielākas jaudas vai ātruma, pieslēdzas iekšdedzes dzinējs un priekšējais elektromotors sāk darboties kā ģenerators. Abi elektromotori ģeneratora režīmā ieslēdzas tad, kad pēc jaudas un degvielas patēriņa nav vajadzības (piemēram, bremzējot). "Tiguan GTE" var darboties arī kā parasts automobilis ar iekšdedzes dzinēju – šajā gadījumā grieze tiek nodota priekšējiem riteņiem un hibrīdauto var sasniegt maksimāli 193 km/h pirmajam simtam patērējot nepilnas septiņas sekundes.

"VW Tiguan GTE Active Concept" izceļas ar īpašu virsbūves krāsojumu, 16 collu diskiem un 245/70 apvidus riepām, jauniem buferiem un apakšas aizsargiem. Komplektā ir arī papildu LED gaismekļi uz jumta, bagāžas sliedes un masīvi buksēšanas āķi, ja nu piedzīvojumu meklējumos gadās iemaldīties pārāk tālu.

Automašīnas salonā jaunā multimediju sistēma ar žestu vadību, kas atšķirībā no Lasvegasas CES-2016 izstādes, tagad redzama sērijveida izpildījumā. 

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
VW 13.janvāris 2016 19:53
4 0 Atbildēt

Tiguan, kas izskatās pēc Touareg - dizains ok, motoru par daudz - pietiks ar vienu TDI

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti