Jaunais "BMW X3" 2017.gadā, "M" versijai gatavo 500 ZS (+ foto)

 

Jaunā BMW X3 iespējamais izskats Foto: Ekrānšāviņš no Focus.de

iAuto | 27.janvāris 2016 15:00

"BMW X3" jaunās paaudzes modelis kļūs vieglāks par 100 kg, bet jaudīgā “M” versija varēs dižoties ar 500 ZS motoru, vēsta vācu izdevums "Focus.de."

"Focus.de" uzzinājis, ka jaunais "X3" nedaudz pieaugs izmēros, taču kļūs par aptuveni 100 kg vieglāks, savukārt pagaidām vēl pamatīgi nomaskētā testu prototipa attēli ļauj noprast, ka krosovers iegūs šaurākus, taču dusmīgākus galvenos lukturus, augšupkāpjošu līniju virsbūves sānu paneļos, kas stiepsies no priekšējiem spārniem līdz aizmugures lukturiem, kas turpmāk izmantos gaismas diodes.

"X3" jaunās paaudzes lētākās versijas būs ar aizmugures riteņu piedziņu, bet dārgākās jau no rūpnīcas būs komplektētas ar pilnpiedziņu. Izņemot bāzes versiju, ko aprīkos ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu, pārējie "X3" varianti izmantos astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Dīzeļmotoru izvēlē būs četrcilindru agregāti ar 160, 195 un 240 ZS, kā arī trīslitru dīzeļdzinējs trīs jaudas pakāpēs: 280, 320 un 380 ZS. Ekonomiskākais no šiem agregātiem patērēs vien četrus litrus degvielas uz simts kilometriem.

Četru un sešu cilindru benzīna motorie būs 2,0 un 3,0 litru darba tilpums un tie pārklās jaudas diapazonu no 195 – 360 ZS, savukārt pašā virsotnē nostāsies jaudīgais "M-Performance" modelis, kura 3,0 litru sešcilindru benzīna motors ar divām turbīnām attīstīs 500 ZS.

Droši zināms, ka būs arī "X3" hibrīda modelis, kas izmantos lielākā brāļa "X5" xDrive 40e tehniku.

Pašreizējās paaudzes "BMW X3" Vācijā maksā, sākot no EUR 38 000 par bāzes versiju ar aizmugures riteņu piedziņu, 150 ZS dīzeli un 6MK un beidzot ar EUR 57 100 par topmodeli ar pilnpiedziņu, sešcilindru 313 ZS dīzeļdzinēju un 8AK. 

Jaunā BMW X3 testu prototips izmēģinājumos Foto: Ekrānšāviņš no Focus.de

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti