"Mazda" uzsāk krosovera "CX-9" ražošanu (+ foto) 6

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 15.februāris 2016 11:53

Aizvadītās nedēļas nogalē uzsākta "Mazda" septiņvietīgā krosovera "CX-9" ražošana. Tas izstrādāts ar uzsvaru uz Ziemeļamerikas tirgu, taču, iespējams, tiks piedāvāts arī Eiropā.

Deviņus gadus pēc pirmā modeļa nonākšanas tirgū "Mazda" laidusi klajā "CX-9" jauno paaudzi, ko pircēji ASV tirgū varēs novērtēt sākot ar pavasara pirmajiem mēnešiem.

Jaunais modelis saglabājis gandrīz tos pašus gabarītus, garumā sarūkot vien par 1 cm (līdz 5,07 m), toties riteņu bāzes izmērs pieaudzis, izbrīvējot vairāk vietas aizmugures pasažieru kājām. Būtiski, ka jaunajā paaudzē krosovera flagmaņa masa sarukusi par 90 kg, kas noteikti nāks par labu dinamikai un degvielas patēriņam. Tagad tas aprīkots ar 2,5 litru "SkyActiv-G" saimes dzinēju, kas attīsta 253 Zs jaudu un 420 Nm griezes momentu. Vilkme tiek novadīta automašīnas priekšējiem riteņiem, taču paredzēta arī pilnpiedziņa, ko var izvēlēties no papildaprīkojuma saraksta.

Vizuāli septiņvietīgais "CX-9" ir tipisks Kodo dizaina pārstāvis un izceļas ar masīvu radiatora režģi, ko ierāmē šauri un nedaudz „dusmīgi” diožu lukturi, liela izmēra riteņiem (pieejamas 18-20 collas) un virsbūves sānu, kā arī riteņu arku aizsargiem.

Salonu atpazīs tas, kurš kaut reizi sēdējis "CX-5". Apdarei izmantoti dārgi un kvalitatīvi materiāli, multimediju sistēmai var izvēlēties 7 vai 8 collu skārienjutīgu ekrānu, bet augstvērtīgai skaņai – "Bose" iekārtu ar 12 skaļruņiem. ASV japāņu krosovera cena būs aptuveni 35 000 dolāru (32 000 eiro).

Pēc vācu "Autobild.de" informācijas, ražotājs izskata iespēju savu krosoveru flagmani sūtīt arī uz Eiropu, kas tādā gadījumā būtu laba alternatīva (cenu ziņā īpaši) vācu "Premium" trijnieka produkcijai.

Atgādināsim, ka iepriekšējās paaudzes "Mazda CX-9" Eiropā nebija pārstāvēts. 

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Goga 15.februāris 2016 13:22
5 1 Atbildēt

Nu šo gan pa gabalu no Infiniti neatšķirt. :)

kasinsh79 15.februāris 2016 13:37
4 0 Atbildēt

Būs labs :)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti