Modernizētais "Ford Kuga" no 2017.gada (+ foto)

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 22.februāris 2016 12:11

Barselonā "Ford" nodemonstrējis krosovera "Kuga" modernizēto versiju, kas pircējus sasniegs 2017.gadā. Kopā ar atsvaidzinātu izskatu pircējs saņems jaunu īpaši ekonomisku motoru (4,4 l/100 km), multimediju sistēmu un palīgus.

Modernizētais "Kuga" var lepoties ar patiešām daudzskaitlīgiem uzlabojumiem, kas rūpējas ne vien par vizuālo atpazīstamību (jauni starmeši, radiatora režģis, miglas lukturi, LED dienasgaismas, aizmugures optika), bet pilda arī noteiktas funkcijas.

Piemēram, jaunais motora pārsegs veidots tā lai labāk pasargātu gājēju sadursmes gadījumā, bet jaunie ksenona starmeši (papildmaksa) automātiski pieskaņojas braukšanas apstākļiem, ņemot vērā automobiļa ātrumu, stūres pagrieziena leņķi un atstatumu līdz objektam un izvēlas optimālo no septiņiem ražotāja izveidotajiem iestatījumiem. Motora pārsegs un bagāžnieka vāks, kas var būt aprīkots ar sensoru vadību (papildmaksa) konstruēti tā, lai būtu viegli nomaināmi. Krosovera ir jauns mērinstrumentu panelis, kam atstātas tikai pašas nepieciešamākās pogas un slēdži, savukārt pārējo vada ar trešās paaudzes "Sync" multimediju sistēmas starpniecību. Jaunā sistēma, kurai ir 8 collu ekrāns un balss vadība, strādā 10 reizes ātrāk par iepriekšējo, ir daudz vienkāršāk uztverama un pārvaldāma. Piemēram, lai nokļūtu līdz tuvākajam benzīntankam vai kafejnīcai, kur ieturēt pusdienas, "Kuga" vadītājam jānospiež poga un jāizsaka sava vēlēšanās: „Nepieciešama degviela” vai „Vēlos kafiju,” bet "Sync3" izplānos ātrāko maršrutu, kā līdz turienei nokļūt. "Sync 3" atbalsta "Apple CarPlay" un "Android Auto".

"Kuga" pieejamo drošības un komforta sistēmu klāstā ir parkošanās palīgs, kas patstāvīgi novietos automašīnu brīvajā vietā, palīgs, kas uzmana apkārtni tad, kad automobilis brauc atpakaļgaitā un pārraugot kustību 40 m attālumā no mašīnas uz abām pusēm, brīdina par objektiem, kas tai tuvojas, "Active City Stop" sistēma, kas tagad darbojas līdz 50 km/h (agrāk 30 km/h) un automātiski bremzējot palīdz samazināt avārijas sekas vai pat pilnīgi izvairīties no tās pilsētas satiksmē, inteliģentā pilnpiedziņa, kas katras 20 milisekundes pārbauda katra riteņa stāvokli attiecībā pret ceļa virsmu un dozē griezi tā, lai vienmēr saglabātos maksimāli iespējamā saķere, savukārt "Torque Vectoring Control" uzlabos stabilitāti un samazinās risku strauji izbraucot līkumus. Jādomā, ka vadītājam patiks arī elektriskā stāvbremze, elektriski izbīdāms piekabes āķis (kuram nu tas vajadzīgs) un programmējama aizdedzes atslēga, kas neļaus pārsniegt iestatīto maksimālo ātrumu vai deaktivizēt drošības sistēmas (noderēs, uzticot braucamo bērniem).

Modernizētā "Kuga" motoru gammā jauns 1,5 litru 120 ZS dīzeļdzinējs ar tikai 4,4 litru patēriņu nomainījis 2,0 litru agregātu ar tādu pašu zirgspēku skaitu, bet pārējos spēka agregātus pārstāv 1,5 litru benzīna motors ar 120, 150 vai 182 ZS, kā arī 180 ZS jaudīgs dīzelis ar 1,5 litru darba tilpumu.

Modernizētais "Kuga" joprojām pieejams ar priekšējo vai visu riteņu piedziņu. Noformēt pasūtījumus varēs jau šovasar (Vācijā), bet piegādes klientiem sāksies 2017.gadā.

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti