"Renault Scenic" izgaismojas pirms laika (+ foto)

 

Jaunās paaudzes Renault Scenic 2016.gads

iAuto | 24.februāris 2016 12:04

"Renault Scenic" jaunās paaudzes minivena pirmais uznāciens plānots Ženēvas autoizstādē (no 3.03), taču organizatoru kļūdas dēļ ar franču kompānijas jaunumu var iepazīties jau tagad.

Kopš 1996.gada ražotajam "Renault Scenic" šī ir jau ceturtā paaudze. Jaunais modelis veidots 2011.gada koncepta "R-Space" stilā, no kura tas mantojis pretējos virzienos veramās sānu durvis un konstruktīvo risinājumu bez virsbūves vidējā balsta. Ģimenes auto ir krietni sportiskāks par priekšteci un izceļas ar slīpu vējstiklu, kas pāriet lejupkrītošā jumta puslokā. Zīmīga ir logu apakšējā līnija, kas izlocīta visā tās garumā, savukārt no priekšpuses tas ar savu lielo kompānijas logotipu šaurajā radiatora restē atgādina jaunos Espace un Megane.

Minivena pamatā ir arī "Megane" ražošanai izmantotā CMF platforma, kas ļāvusi jaunā modeļa masu samazināt par 50 kg salīdzinājumā ar priekšteci, bet motoru klāstā būs benzīna (100-200 ZS) un dīzeļa dzinēji (90-160 ZS) no "Renault" aktuālā piedāvājuma. Jaunievedums ir otrā sēdekļu rinda, ko tagad var iegremdēt grīdā, ja rodas nepieciešamība pēc lielākas kravas telpas. Līdz šim tā bija tikai izņemama, kas nebija sevišķi ērti.

Jaunā "Scenic" mērinstrumentu panelis tagad kombinē analogās un digitālās ciparnīcas, bet centrālā vieta priekšējā panelī atvēlēta liela izmēra skārienjutīgam multimediju ekrānam. Vēl lielāku komfortu informācijas jomā var pievienot "Head-up" projekcijas displejs, kas gan pieejams tikai par papildmaksu.

Parīzes autoizstādē (2016.gada septembris) modeļu izvēli papildinās "Renault Grand Scenic", bet 2017.gadā var gaidīt minivena dīzeļa hibrīdmodifikāciju.

Jaunās paaudzes Renault Scenic 2016.gads

koncepts R-Space 2011.gads

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti