"Volvo S90", "V90" un "XC90" no 2017.gada ar pusautomātisko vadību (+ video; foto) 4

 
iAuto | 26.februāris 2016 7:07

"Volvo" 90.sērijas modeļi no nākamā gada tiks aprīkoti ar otrās paaudzes "Park Pilot" – adaptīvo kruīzkontroli, kas uz autoceļiem ar kvalitatīvu ceļa klātnes apzīmējumu spēs patstāvīgi vadīt automobili līdz pat ātrumam 130 km/h.

Sērijveida komplektā būs arī jaunā "Road Edge Detection System" – sistēma, kas sajūt brīdi, kad automobilis pietuvojas ceļa nomalei un palīdz vadītājam atgriezt spēkratu atpakaļ uz ceļa.  "Road Edge Detection" darbojas gan dienā, gan naktī, turklāt šajā gadījumā pēc ceļa apzīmējumiem nav nepieciešamības.

Vēl viena noderīga tehnoloģija ir "City Safety" kompleksā iekļautā lielu dzīvnieku atpazīšanas sistēma, kas darbojas arī naktī. Izmantojot radarus un video kameru, sistēma kontrolē situāciju un ja tā atpazīst dzīvnieku, kas iznācis uz ceļa, drošības jostas tiek nospriegotas, bet automobilis uzsāk automātisko bremzēšanu.

2017.gada modeļu aprīkojumā būs modernizētā multimediju sistēma "Sensus", komplektā ar jaunām navigācijas kartēm un dažādām lietotnēm, piemēram,  "Spotify", kas nodrošina pieeju pazīstamajam mūzikas serverim, vai "Park&Pay", kas meklē brīvas stāvvietas tuvākajā apkaimē.  

"Volvo" 60.sērijas modeļu T5 benzīna motors (245 Zs; 350 Nm) turpmāk būs pieejams arī komplektā ar pilnpiedziņu, bet visādceļu universāla "S60 Cross Country" motoru piedāvājumu papildinās D3 (150 ZS) dīzeļdzinējs.

"S60", "V60" un "XC60" sagatavoti trīs jauni virsbūves krāsu varianti un riteņu disku piedāvājums, tajā skaitā no sportiskās "R-Design" sērijas, bet "S60 Cross Country" universālu pircējs varēs pasūtīt arī sarkanajā "Passion Red" krāsā.

Visi "Volvo" neatkarīgi no to piederības kādai modeļu saimei saņems uzlabotu "Volvo On Call" sistēmu, kas ļaus attālināti kontrolēt automobiļa tehnisko stāvokli un vadīt dažas funkcijas. Sistēma savietojama ar "Apple Watch", "Android Wear" un "Microsoft Band". Līdz ar to, komplektā ar "Windows 10" viedtālruņiem pieejamas dažas, ar balsi vadāmas funkcijas. 

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
IVARS 1.marts 2016 9:46
1 0 Atbildēt

VOLVO IR PATS DROŠĀKAIS AUTO PASAULĒ!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti