„Qashqai” kļūst par visvairāk saražoto „Nissan” modeli Eiropā

 

Foto: Publicitātes foto

Nissan Baltics | 14.marts 2016 15:06

Kopš auto ražošanas uzsākšanas Eiropā pirms trīs gadu desmitiem šobrīd „Nissan” ir izlaidis vairāk „Qashqai” nekā jebkuru citu modeli.

Populārā krosovera ražošana „Nissan” rūpnīcā Sanderlendā, Lielbritānijā nesen sasniedza jaunu rekordu. Līdzšinējais – 2 368 704 eksemplāru – piederēja „Nissan Micra”.

„Qashqai”, lai pārspētu „Micra”, bija nepieciešami nepilni 10 gadi. Sanderlendā rūpnīcā ik dienas tiek uzbūvēti aptuveni 1 200 „Qashqai”, un līdz 2016.gada februāra beigām bija izgatavoti jau 2 398 134 šī modeļa eksemplāri. Lielbritānijas autobūves nozares vēsturē neviens cits automobilis nav sasniedzis 2 miljonus eksemplāru tik īsā laika periodā.

Kolins Loters, „Nissan” ražošanas, iepirkumu un piegādes pārvaldības vecākais viceprezidents Eiropā, saka: „Kad pirmo reizi tika laists klajā Nissan Qashqai, tas radīja pilnīgi jaunu segmentu un turpina uzstādīt standartus krosoveru vidū, kā arī Nissan izaugsmes rekordus Eiropā.

Nissan Micra ir leģendārs modelis, un 18 gadus tas tika būvēts mūsu ražotnē Sanderlendā. Tas, ka Qashqai ir pārspējis Micra ražošanas rekordu uz pusi īsākā laikā, parāda, cik ātri Qashqai ir iekarojis pircēju sirdis Eiropā.”

„Qashqai” stils un konstrukcija, domājot par pircējiem Eiropā, tika izstrādāti „Nissan” dizaina un tehnoloģiju centros Lielbritānijā. Tas ir japāņu kompānijas vislabāk pārdotais auto modelis Eiropā. Turklāt tas ir arī Eiropā vislabāk pārdotais krosovers.

Pēc neskaitāmu godalgu saņemšanas pieprasījums pēc „Nissan Qashqai” joprojām ir augsts. 2015.gada septembrī otrās paaudzes „Qashqai” kļuva par pusmiljonu saražotu eksemplāru visātrāk sasniegušo automobili Lielbritānijā. Šobrīd ražotnē, kas atrodas Sanderlendā, ik pēc 62 sekundēm tiek uzbūvēts jauns „Qashqai”, proti, 58 automobiļi stundā.

„Nissan Qashqai” gatavojas kļūt arī par autonomās braukšanas pionieri. Ženēvas Starptautiskajā automobiļu izstādē marta sākumā, „Nissan” paziņoja, ka, sākot no nākamā gada, tas būs pirmais „Nissan” modelis Eiropā, kas tiks aprīkots ar „Pilotētās vadības” tehnoloģijām. Sākuma posmā šīs tehnoloģijas ļaus automobilim autonomi un droši pārvietoties pa lielceļiem vienas braukšanas joslas ietvaros, bet vēlāk tehnoloģijas tiks aizvien pilnveidotas.

Loters piebilst: „Qashqai ražotni Sanderlendā ir padarījis par visu laiku lielāko autobūves rūpnīcu Lielbritānijā, kā arī palielinājis Nissan pārdošanas apjomu Eiropā līdz rekordaugstam līmenim. Nākamgad, sākot ieviest autonomās braukšanas tehnoloģijas, Qashqai palīdzēs Nissan pacelt krosoveru latiņu vēl augstāk.”

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti