„Honda” aprīkos auto atslēgas ar alkotesteri 7

 

Foto: Ekrānšāviņš

iAuto | 29.marts 2016 7:21

Japāņu ražotājs „Honda” apņēmies spert drosmīgu soli satiksmes drošības uzlabošanas jomā. Ar alkotesteri aprīkotu auto aizdedzes atslēgu pēc kompānijas pasūtījuma gatavo elektronikas speciālisti no „Hitachi”.

Kā liecina „Honda” pārstāvju izplatītā informācija, ierīce trīs sekunžu laikā spēs konstatēt alkohola klātbūtni vadītāja izelpā un gadījumā, ja būs pārsniegts noteiktais limits, bloķēs dzinēja iedarbināšanu. Turklāt paredzēts ne tikai, ka detektora mērījums tiks parādīts arī auto vadības paneļa monitorā, bet ar kaut kādu (pagaidām netiek sīkāk precizēts – kādu) gaismas/skaņas efektu palīdzību par transportlīdzekļa palaišanas liegumu tiks informēti arī apkārtējie.

„Honda” speciālisti uzskata, ka šādas sistēmas ieviešana palīdzēs būtiski ierobežot iereibušu braucēju nonākšanu pie auto stūres.

Kā izrādās, tā nemaz nav tik tāla nākotne. Jaunā tehnoloģija ir gandrīz gatava un jau tuvākajā laikā sāksies tās praktiskie izmēģinājumi, bet to rezultātus, kā arī pirmo nākotnes aizdedzes atslēgas prototipu „Honda” pārstāvji sola prezentēt jau aprīļa vidū (12.-14.aprīlī) Detroitā paredzētajā starptautiskajā tehnoloģiju kongresā SAE 2016. 

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Letiņš 29.marts 2016 9:09
7 1 Atbildēt

Iedos bērnam iepūst un lieta darīta!

me 29.marts 2016 9:56
5 0 Atbildēt

būs jauna servisa pozīcija - reizi gadā kalibrēt atslēgu, reizi divos/ trijos nomainīt atslēgu - alkometru :)

Goga 29.marts 2016 9:42
4 0 Atbildēt

Man ir alkometrs no dārgā gala, kas jau pielīdzināms profesionālajam un ir diezgan ilgi jāgaida, kamēr tas pašattīrās. Problēmas būs, ja ātri vajadzēs piestartēt - piemēram, ja pie krustojuma netīšām noslāpēs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti