"Lamborghini" – tagad jau 5000 "Aventador" 1

 
iAuto.lv | 30.marts 2016 7:19

"Volkswagen" sastāvā ietilpstošais Itālijas superauto ražotājs "Lamborghini" izgatavojis 5000 Aventador eksemplāru, kas, klātesot kompānijas vadībai un uzņēmuma kolektīvam aizvadītās nedēļas nogalē tika svinīgi sagaidīts, nobraucot no Santagates rūpnīcas konveijera.

Jubilejas eksemplārs ir sarkanas "Rosso Bia" krāsas "Aventador" rodsters, kas paredzēts Itālijas tirgum. Sporta auto aprīkots ar 6,5 litru V12 motoru, kas ļauj sasniegt 350 km/h maksimālo ātrumu, pirmajam simtam patērējot vien 2,9 sekundes. V12 motors savienots ar septiņu pakāpju ISR transmisiju, kas vilkmi nogādā visiem automašīnas riteņiem.

Ražotāja preses relīzē minēts, ka "Aventador" kļuvis par veiksmīgāko kompānijas modeli ar V12 motoru, apsteidzot līdz 2010.gadam ražoto "Murcielago", kas tika saražots 4099 vienībās.

"Aventador" tiek ražots kupejas un rodstera versijās, turklāt arī īpaši ekskluzīvajā "Superveloce" modifikācijā (visi jau izpirkti), kas atšķiras ar lielāku jaudu (750 ZS) un samazinātu konstrukcijas svaru.

Jauns 700 ZS jaudīgais "Lamborghini Aventador" Vācijā maksā, sākot no 390 000 eiro.

 
Visi komentāri
 
Ak 30.marts 2016 11:22
0 0 Atbildēt

es jau nobijos, ka palikuši tikai 4999 - izrādās, Maskavā tomēr avarējis vecais modelis - Murcielago

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 21

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti