"Volvo XC90" iemācījies „zagt” enerģiju no citām mašīnām (+ video; foto) 6

 

Foto: Publicitātes attēls

iAutolv | 11.aprīlis 2016 12:05

"Volvo" Ziemeļamerikas struktūrvienība publicējusi video rullīti "Highway Robbery", kas reklamē krosovera "XC90" hibrīda modifikāciju.

Video, kas uzņemts sadarbībā ar aģentūru "Grey", norādīts, ka pie strāvas pieslēdzamais "Volvo" hibrīds var pārvietoties ar benzīnu, elektrību un uz citu automobiļu rēķina. Pēdējais variants šķiet teju neticams, taču "Volvo" pierāda, ka arī tas ir iespējams.

Šim nolūkam kopā ar "Grey" speciālistiem tika izgatavota iekārta, kas darbojas pēc peristaltisko sūkņu principa. Tās galvenais komponents ir speciāls paklājs ar integrētām caurulītēm, kas piepildītas ar ūdeni. Paklāju novietoja uz viena no ceļiem Kalifornijas dienvidos un, kad automašīnas braucot tam pāri saspieda caurulītes, hidrauliskā enerģija pārvētās par elektrisko. Strāva nonāca blakus esošajā uzpildes stacijā un tika izmantota, lai uzlādētu "Volvo XC90" akumulatoru baterijas.  

Savukārt ceļmalā bija novietots ciparu tablo, kas ikvienam autovadītājam pateicās par doto artavu krosovera bateriju uzlādē.

"Volvo XC90" hinbrīdmodifikācija aprīkota ar 320 Zs jaudīgu benzīna dzinēju, 87 ZS elektromotoru un 9,2 kilovatstundu akumulatoru bateriju. Elektriskā režīmā šāds automobilis, kas Vācijā maksā 76 650 eiro, var nobraukt aptuveni 40 km. 

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Goga 11.aprīlis 2016 20:33
3 1 Atbildēt

Baigā jau nu zagšana. Tad jau sanāk, ka bomzis, izrokot no miskastes manus atkritumus, apzog manu ledusskapi. :)

Crazy 11.aprīlis 2016 13:15
2 0 Atbildēt

tas jau tā mīļi un nevainīgi, pie tam pasaka "paldies!"

aansis 11.aprīlis 2016 23:05
2 0 Atbildēt

Pamācies fiziku - garāmbraucējiem tiek palielināta rites pretestība un attiecīgi degvielas patēriņš. Nebūtiski un nemanāmi katram individuāli. Bet tik un tā - enerģija tiek iegūta uz garāmbraucēju rēķina, nevis savācot atkritumus.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 49

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti