Tagad 381 km – „Tesla” krosoveram palielina gaitas rezervi 3

 
iAuto.lv | 14.aprīlis 2016 14:24

ASV elektrisko spēkratu ražotājs „Tesla Motors” modernizējis krosoveru „Model X”. Automašīna saņēmusi jaunu akumulatoru bloku, kas ļaus aizbraukt par nepilniem 30 km tālāk.

„Model X” bāzes versija aprīkota ar lielākas kapacitātes akumulatoriem (agrāk 70 kWh, tagad 75 kWh), kas nobraucamo distanci ļaus palielināt par 17 jūdzēm jeb 27 km, kopumā sasniedzot 237 jūdzes jeb 381 km. Pie viena nomainīts arī nosaukums un modernizēto modeli pircējs varēs atpazīt pēc indeksa 75D (agrāk 70D).

Krosovera dinamiskie rādītāji nav mainījušies un tas tāpat kā agrāk var sasniegt 209 km/h maksimālo ātrumu, pirmajam simtam patērējot sešas sekundes.

Par 3000 dolāru pieaugusi cena un tagad par „Model X” bāzes versiju tiek prasīti 84 200 dolāru, lai gan trešās sēdekļu rindas uzstādīšana, kas piecvietīgo automobili padara par septiņvietīgu, izmaksās to pašu summu, ko agrāk – 4000 dolārus.

Pēc vācu "Autobild.de" informācijas, Vācijā modernizētais "Model X" maksās vismaz 109 000 eiro.

 Pirmdien, 11.aprīlī, „Tesla” paziņoja, ka atsauc 2700 vieglās apvidus automašīnas "Model X", lai novērstu problēmas ar jau pieminēto trešo sēdekļu rindu.

Atsaukums aptver automašīnas, kas iegādātas līdz 26.martam. Uzņēmums norāda, ka šajos automobiļos tiks salabotas fiksējošas eņģes, kas ļauj trešās rindas sēdekļus noliekt uz priekšu.

"Tesla" skaidro, ka šo eņģu defekta dēļ sēdeklis ceļu satiksmes negadījuma brīdī var pavirzīties uz priekšu.

Par šo atsaukumu paziņots desmit dienas pēc tam, kad "Tesla" prezentēja zemo izmaksu automobili "Model 3", kura pasūtījumu skaits pagājušajā nedēļā sasniedza 325 000.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
jo 14.aprīlis 2016 15:27
6 0 Atbildēt

Parastām mašīnām feislifts - smukākas lampiņas, bamperi.

Elektriskajām feislifts - gaitas rezerves palielināšana.

Kaut ko tādu biju gaidījis!

kasinsh79 14.aprīlis 2016 15:44
1 0 Atbildēt

Gaidu TESLA piedāvājumu vismaz Austrumeiropā (jo Baltija smieklīgi mazs tirgus)!

Jaunais budžeta auto ir super variants.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 21

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti