Euro NCAP jaunākie testi – "Toyota Prius" un "Suzuki Baleno" (+ foto; video)

 

Toyota Prius

iAuto | 21.aprīlis 2016 15:35

Eiropas neatkarīgā automobiļu drošības pārbaudes organizācija (Euro NCAP) pārbaudījusi "Toyota Prius" un "Suzuki Baleno", pirmoreiz izmantojot jaunos vērtēšanas kritērijus.

Sākot ar 2016.gada janvāri EuroNCAP izvērtē arī drošības sistēmas, kas mēģina novērst sadursmi ar gājēju. Automobilim, kas brauc ar ātrumu 40 km/h, jāatpazīst uz braucamās daļas izskrējis cilvēks un jāapstājas vai maksimāli jāsamazina ātrums, lai  mazinātu trieciena sekas.

"Toyota Prius" kļuva par pirmo automobili, kas tika pārbaudīts pēc jaunās metodikas. Japāņu hibrīdauto eksāmenu izturēja godam un saņēma piecas zvaigznes. Frontālā un sānu trieciena pārbaudē vadītāja un pasažieru drošība tika novērtēta ar 92%, par bērnu drošību Prius saņēma 82%, bet elektronisko palīgu vērtējumā – 85%.

Mazauto "Suzuki Baleno" tik labi neveicās – pieaugušo aizsardzība tika novērtēta ar 85%, bērnu – ar 73%, bet hečbeka elektroniskās drošības sistēmas – ar 43%.

Sākot ar 2016.gadu EuroNCAP testos jaunie modeļi tiek pārbaudīti rūpīgāk – vispirms tiek testēta bāzes versija, kuras komplektācijā ne vienmēr ietilpst “gudrās” sistēmas, kas palīdz izvairīties no avārijas, notur automobili savā joslā u.tml., bet pēc tam eksāmenu kārto topmodelis, kas jau no rūpnīcas aprīkots ar augstāk minētajiem palīgiem. Labs piemērs šajā gadījumā ir "Suzuki Baleno", kas par bāzes versiju saņēma tikai trīs zvaigžņu vērtējumu, bet topversijā, kas jau no rūpnīcas aprīkota ar sistēmu, kas cenšas pasargāt no sadursmes ar gājēju, spēja uzlabot vērtējumu līdz četrām zvaigznēm.

 

Toyota Prius

Toyota Prius

Suzuki Baleno

Suzuki Baleno

Suzuki Baleno

Suzuki Baleno

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 31

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti