"Mitsubishi" akciju vērtība turpina strauju kritumu 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 24.aprīlis 2016 7:32

Japānas autobūves uzņēmuma "Mitsubishi Motors Corp." akciju cena piektdien samazinājusies trešo tirdzniecības sesiju pēc kārtas saistībā ar autoražotāja atzīšanos par krāpšanos degvielas ekonomijas testos.

Kompānijas akciju cena piektdien samazinājusies par 13,2%, salīdzinot ar 15% kritumu trešdien un 20% lejupslīdi ceturtdien.

Paniskā akciju pārdošana "Mitsubishi" tirgus vērtību jau samazinājusi par aptuveni 2,5 miljardiem dolāru.

Ziņu aģentūra "Bloomberg" vēsta, ka šī ir smagākā trīs dienu "Mitsubishi" akciju vērtības lejupslīde kopš 1988.gada, kad tika sākta uzņēmuma akciju kotēšana.

Kā ziņots, "Mitsubishi" trešdien atzina, ka tas manipulējis ar degvielas ekonomijas testu datiem vairāk nekā 600 000 automašīnu.

"Mitsubishi" norādīja, ka pārtrauks ietekmēto automašīnu ražošanu un pārdošanu, kā arī veiks ārvalstīs pārdoto automobiļu pārbaudes.

Šī problēma ietekmē aptuveni 625 000 automašīnu, tostarp mini automašīnas "eK Wagon" un "eK Space", kā arī "Dayz" un "Dayz Roox" modeļus, kurus "Mitsubishi" ražo konkurentam "Nissan".

Datu manipulācija atklāta pēc tam, kad "Nissan" konstatēja nekonsekvenci degvielas ekonomijas rādītājos un ziņoja par acīmredzamajām neatbilstībām.

Šāda informācija nonākusi atklātībā laikā, kad kaitīgo izmešu datu falsificēšanas skandāls jau aptvēris Vācijas autobūves koncernu "Volkswagen".

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Liinis 24.aprīlis 2016 15:02
5 0 Atbildēt

Dabiski, no plika gaisa ZS nerodas, a šmaukties ar rādītājiem ir normāls marketinga gājiens.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti