Laikraksts: "Volkswagen" panācis vienošanos ar ASV varasiestādēm kaitīgo izmešu falsificēšanas skandālā

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 25.aprīlis 2016 7:19

Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen", šķiet, ir panācis vienošanos ar ASV varasiestādēm par kompensāciju izmaksu automašīnu īpašniekiem vērienīgajā kaitīgo izmešu datu falsificēšanas skandālā, ceturtdien vēsta laikraksts "Die Welt".

Laikraksts norāda, ka "Volkswagen" vienojies ASV izmaksāt 5000 dolāru (4400 eiro) katram automašīnu īpašniekam, kuru spēkrats ticis aprīkots ar kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūru.

Turklāt uzņēmums arī segs izdevumus par katra dzinēja pielāgošanu atbilstoši varasiestāžu prasībām, vēsta "Die Welt".

Šis skandāls ASV aptvēris aptuveni 600 000 automašīnu.

Ne "Volkswagen", ne ASV Tieslietu ministrija vai Vides aizsardzības aģentūra (EPA) komentārus saistībā ar šo informāciju pagaidām nesniedz.

Taču tiesnesis Sanfrancisko devis laiku abām pusēm līdz ceturtdienas pusnaktij panākt vienošanos, pretējā gadījumā šīs lietas izskatīšana tiks nodota tiesai.

"Die Welt" gan vēsta, ka detalizēts plāns par ietekmēto dzinēju pielāgošanu ASV vēl nav ticis izstrādāts. Tāpat vēl nav zināmas visas detaļas par kompensāciju izmaksu un naudassodu, kāds varētu tikt piemērots "Volkswagen".

Tikmēr citi mediji ziņo, ka "Volkswagen" no īpašniekiem varētu pat atpirkt skandāla ietekmētos automobiļus.

"Volkswagen" pērn septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti