Jaunais Porsche 718 Cayman - līdz pat 285 Zs un 285 km/h ar 4-cilindru motoru

 
Baltijas sporta auto | 25.aprīlis 2016 15:36

Četrcilindru turbomotors izcilai jaudai līkumos — jaunais Porsche 718 Cayman piedzīvo pirmizrādi Pekinas autoizstādē.

Sporta kupejas ceturtā, atjaunotā paaudze izskatās vēl iespaidīgāk, sportiskāk un efektīvāk. Tikai dažas nedēļas pēc jaunā 718 Boxster modeļa parādīšanās jauno modeļu sēriju papildina arī jaunais 718 Cayman. Pirmoreiz Cayman modelis ar slēgto jumtu ir lētāks par rodsteru — gluži kā 911 modeļu gadījumā. 718 Cayman cena būs no 43 200 eiro, bet 718 Cayman S — no 53 700 eiro. Abu modeļu cenas norādītas bāzes aprīkojumam un bez PVN.

718 Cayman modeļos tiek izmantoti tie paši jaunie horizontālie četrcilindru opozītmotori ar turbopūti, kas atrodami 718 Boxster. Pateicoties tam, kupejai un rodsteram pirmoreiz ir identiska motora jaudas atdeve. Bāzes modeļa 2,0 litru motors attīsta 220 kW (300 ZS), savukārt S modeļa 2,5 litru motors — 257 kW (350 ZS). Tas nozīmē par 18 kW (25 ZS) vairāk jaudas, salīdzinot ar iepriekšējiem modeļiem, un 8,1–5,7 l/100km degvielas patēriņu Eiropas NEDC ciklā.

718 Cayman jauno dzinēju iespaidīgais griezes moments sola aizraujošu braucienu un izcilu manevrētspēju pat pie zemiem apgriezieniem. 718 Cayman 2,0 litru dzinējs attīsta līdz 380 Nm (papildu 90 Nm) lielu griezes momentu, kas tiek sasniegts starp 1 950 un 4 500 apgriezieniem minūtē. 718 Cayman S 2,5 litru dzinējam ir turbokompresors ar mainīgu turbīnas ģeometriju (VTG) — tehnoloģiju, kas līdz šim tika izmantota tikai 911 Turbo. Turklāt, 718 Cayman S VTG kompresoram pirmoreiz ir uzstādīts izlaišanas vārsts. Tas kloķa-klaņa mehānismam nodrošina 420 Nm (papildu 50 Nm) griezes momentu, kas ir pieejams starp 1 900 un 4 500 apgriezieniem minūtē. Vadītājam tas nozīmē vēl labāku griezes momentu pie jebkādiem apgriezieniem. 718 Cayman ar dubulto sajūgu Porsche Doppelkupplung (PDK) un papildaprīkojumā pieejamo Sport Chrono pakotni sasniedz 100 km/h ātrumu 4,7 sekundēs. Savukārt 718 Cayman S šo sprintu pieveic 4,2 sekundēs. 718 Cayman maksimālais ātrums ir 275 km/h, bet 718 Cayman S — 285 km/h.

Pārveidota šasija uzlabotai precizitātei un vēl labākai sānu stabilitātei

Braukšanas dinamikas ziņā 718 Cayman modeļi seko klasisko 718 modeļu pēdās. Pateicoties izcilajai manevrējamībai, vēsturiskie sporta automašīnu modeļi ar vidū novietotu motoru 20. gs. piecdesmitajos un sešdesmitajos uzvarēja ļoti daudz sacīkšu, piemēram, Targa Florio un Lemānas sacīkstes. 718 Cayman pilnībā pārveidotā šasija nodrošina uzlabotu sānu stabilitāti un riteņu iestatījumu; ticis pamainīts triecienu absorbētaju iestatījums, bet atsperes un stabilizatori ir padarīti stingrāki. Stūres iekārta, kas ir padarīta par 10 % precīzāka, uzlabo manevrējamību un garantē dinamisku braukšanu. Par pusi collas platākie aizmugurējie riteņi apvienojumā ar uzlabotajām riepām palielina sānu spēka potenciālu un līdz ar to arī uzlabo stabilitāti līkumos.

Papildaprīkojums braukšanas dinamikai, piemēram, Sport Chrono pakotne un Porsche griezes momenta vektorizācijas sistēma (PTV) ļauj vēl labāk pielāgot 718 Cayman sportisko raksturu savām vēlmēm. Papildaprīkojumā ir pieejama arī Porsche aktīvā piekares vadības sistēma (PASM), kas ļauj padarīt auto par 10 milimetriem zemāku, savukārt S modelī pirmoreiz ir pieejama PASM sporta piekare, kas ļauj padarīt auto par 20 milimetriem zemāku. Tāpat kā pārējos Porsche sporta modeļos, Sport Chrono pakotnes funkcijas var izmantot ar slēdzi, kas atrodas uz stūres. Agrāk pieejamos režīmus „Normal”, „Sport” un „Sport Plus” tagad papildina arī „Individual”, kas ļauj aktivizēt iepriekš iestatītus dažādu sistēmu iestatījumus.

Ņemot vērā automašīnas uzlaboto veiktspēju, tiek izmantotas arī efektīvākas bremžu sistēmas — 330 mm bremžu diski priekšā un 299 mm diski aizmugurē. 718 Cayman modelī ir izmantota bremžu sistēma, kas iepriekš bija atrodama Cayman S modelī. Savukārt 718 Cayman S modelī ir izmantotas 911 Carrera četru virzuļu skavas apvienojumā ar bremžu diskiem, kas ir par sešiem milimetriem biezāki.

Unikāls dizains sportiskākam iespaidam

Uzlabojumi ir redzami ne tikai jaunā 718 Cayman modeļa tehniskajos rādītājos, bet arī dizainā. Jaunā modeļa uzlaboto veiktspēju izceļ tā sasprindzinātās formas, izteiktie gaisa uztvērēji automašīnas priekšpusē un sānos, kā arī zemais sānu profils. Automašīnas priekšpusei ir daudz asāks profils, kas padara priekšpusi vizuāli platāku un vīrišķīgāku. Šo iespaidu palīdz radīt arī ārkārtīgi šaurie priekšējie stāvgaismas lukturi, kas izvietoti virs gaisa uztvērējiem un ietver arī virzienrādītājus. 718 Cayman priekšpuses dizainu noslēdz ievērojami lielāki dzesēšanas gaisa uztvērēji un biksenona priekšējie lukturi ar jaunu dizainu un LED dienas braukšanas gaismām. Papildaprīkojumā ir pieejami arī LED priekšējie lukturi ar četrpunktu dienas braukšanas gaismām. Raugoties no sāniem, acīm paveras jaunās sporta kupejas satriecošie spārni un sānu sliekšņi. Automašīnas pārveidotā aizmugure nu izskatās daudz platāka, galvenokārt pateicoties spoži melnajai dekoratīvajai joslai, kurā starp aizmugurējiem lukturiem iestrādāts Porsche logotips. Aizmugurējie lukturi ir pilnībā pārveidoti, un tajos ir izmantota trīsdimensiju gaismas tehnoloģija un iestrādāti četrpunktu bremžu lukturi.

Pārveidots interjers un PCM standarta aprīkojumā

Uzlabojumi ir redzami gan 718 Cayman, gan 718 Boxster salonā. Viens no jaunumiem ir priekšējā paneļa augšdaļa, kurā iestrādātas ventilācijas atveres. 718 vadītāju priecēs jaunā sporta stūre, kas ieturēta 918 Spyder stilā, kā arī plašās savienojamības iespējas un standarta aprīkojumā pieejamā Porsche komunikāciju sistēma (PCM). Tajā ietilpst mobilā tālruņa savietošanas modulis, dažādas audio saskarnes un Skaņas sistēmas pakotne Plus ar 150 W jaudīgu skaņu. PCM iespēju klāstu var paplašināt ar dažādām papildu iespējām. Piemēram, Connect modulis ietver īpašas papildiespējas viedtālruņiem, piemēram, USB portu, Apple CarPlay un Porsche Car Connect. Papildaprīkojumā tiek piedāvāts arī navigācijas modulis ar balss vadāmību, kas atvieglo brauciena mērķa iestatīšanu. Izvēloties Connect Plus moduli, to var papildināt ar reāllaika satiksmes informāciju. Vadītājs var izmantot arī dažādus papildu pakalpojumus savā viedtālrunī, piemēram, Porsche Connect App un Porsche Car Connect App.

718 Cayman un 718 Cayman S var pasūtīt jau tagad.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti